in

Umaška policija provela kampanju ”Budi navijač, a ne razbijač”

Foto policija

Policijski službenici su djeci prezentirali poželjna ponašanja te su ih pozvali da prilikom natjecanja budu vođeni ”fair play“ igrom i tolerancijom, kao i da svoje navijači pozovu na konkretno navijanje.

Foto: PU istarska/NK Umag

Foto policija
Foto policija

Policijski službenici danas su na terenima NK Umag proveli preventivnu aktivnost s polaznicima Dinamovog kamp u Umagu pa su tako djecu educirali o sportskom ponašanju, odnosno prezentirali su im kampanju ”Budi navijač, a ne razbijač”.

Policijski službenici su djeci prezentirali poželjna ponašanja te su ih pozvali da prilikom natjecanja budu vođeni ”fair play“ igrom i tolerancijom, kao i da svoje navijači pozovu na konkretno navijanje. Na ovaj način djecu se potiče na prihvaćanje pozitivne kulture navijanja, a koja isključuje svaki oblik nasilja, huliganizma, diskriminacije i govora mržnje. 

Riječi je bilo i o nasilju među djecom i mladima te su policijski službenici djecu upoznali s pojavnim oblicima nasilja, pojašnjavajući im da nasilje među djecom i mladima nije samo fizičko nasilje, već da je puno učestalije psihičko nasilje, odnosno ”bullying”. Pojasnili su im kako trebaju reagirati kada primijete nasilje te kome se mogu obratiti ako se nađu u ulozi žrtve nasilja.

Nakon edukativnog dijela, djeca su imala prilike razgledati policijska vozila, sjesti na policijski motocikl i fotografirati se za uspomenu. Policijski službenici počastili su ih s grickalicama te su proveli ugodno popodne, a vjerujemo da su polaznici kampa usvojili pozitivne poruke kako biti bolji sportaši i još bolje osobe.

Učenici s načelnicima Funtane i Vrsara

Načelnici Vrsara i Funtane počastili najbolje učenike i dobitnike „zlatnog pera“

voda pixabay špina ilustracija

Bez vode 27. lipnja dio Poreča, Kaštelira i Vižinade