in

Upaljen crveni Meteoalarm zbog nagle promjene vremena: Snijeg, poledica i orkanska bura

Foto GEORGE DESIPRIS za Pexels - Ilustracija

U noći s četvrtka na petak stiže zahladnjenje i nepovoljniji vremenski uvjeti stoga je Državni hidrometeorološki zavod upalio niz upozorenja za regije u Hrvatskoj.

Državni hidrometeorološki zavod za sutra je izdao crvene meteoalarme za šest regija: Srednju Dalmaciju, Gospićku regiju, Kvarner i Kvarnerić, Rijeku regiju te Zapadnu obalu Istre. Na Zapadnoj obali Istre moguća je jaka i vrlo jaka, mjestimice i olujna bura, osobito na jugu. Najjači udari vjetra dosezat će i do 120 kilometara na sat. Na Kvarneru i Kvarneriću puhat će mjestimice jak jugozapadni vjetar koji bi mogao naglo okrenuti na jaku i mjestimice olujnu buru. Najjači udari dosezat će i do 150 kilometara na sat, prenosi Dnevnik.hr najavu DHMZ-a.

Kako prognozira portal N1, u gorju je izgledno stvaranje i debljeg snježnog pokrivača, moguće i 30-ak centimetara. Snijeg je izgledan i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Stoga je na snazi najviši, crveni stupanj upozorenja putem sustava Meteoalarm, Državnog hidrometeorološkog zavoda. Ne krećite na put, ukoliko nije nužno. Vjetrovito će biti i tijekom subote, no stabilnije. Tek nedjelja donosi slabljenje vjetra, ali i osjetno niže temperature, osobito u jutarnjim satima, piše portal N1.

Davor Maul - Foto HND

IN MEMORIAM: Preminuo Davor Maul, novinar i fotograf koji je živio u Novigradu

Otvorena izložba fotografija s kalendara Grada Poreča