in

IN MEMORIAM: Preminuo Davor Maul, novinar i fotograf koji je živio u Novigradu

Davor Maul - Foto HND

U ponedjeljak je preminuo novinar i fotograf Davor Maul.  U novinarstvu je proveo skoro cijeli život, a aktivno više od pedeset godina. Uža specijalnost i prva novinarska ljubav bile su mu reportaže, koje je radio s velikim entuzijazmom.

Davor Maul rođen je 12. veljače 1947. godine u Zagrebu, gdje je pohađao školu, a diplomirao je Ekonomskom fakultetu. Njegova matična redakcija bila je Vjesnik gdje je počeo raditi u travnju 1977. godine. Kasnije je radio i za druga Vjesnikova izdanja, a najduže u Večernjem listu. Uža specijalnost i prva novinarska ljubav bile su mu reportaže, koje je radio s velikim entuzijazmom te je sam i fotografirao. Govorio je njemački i engleski. Za Vjesnikovu kuću i novinarstvo bio je vezan od malih nogu, jer je njegov otac Josip bio strojoslagar te je radio u odjelu za razvoj, plan i analizu. Bio je aktivni član Hrvatskog novinarskog društva.

Davor Maul je u mirovnu otišao 2013. godine, a nastavio je raditi kao novinar za razne portale i druge medije iz Istre, odnosno Novigrada gdje je zadnjih godina živio. Ondje je svojevremeno u predvorju kina i gradske knjižnice imao i izložbu fotografije svojih sugrađana pod nazivom “To sam ja”. Tom prilikom predstavljajući njegov rad rečeno je kao raritet i šala „Netko tko je Purger, postao je kroničar svega onog što se događa u Novigradu“.

Izvor: HND

Foto POU Buje

Iz Švedske u Buje – U petak nastupa Vida Vojić s performansom “Timing is divine = A drumming ritual”

pexels nevrijeme oluja vjetar valovi more

Upaljen crveni Meteoalarm zbog nagle promjene vremena: Snijeg, poledica i orkanska bura