in

Uskoro novi problemi s vremenom: Opet olujno jugo, plima, obilna kiša…

Poplavljena riva u Vrsaru - listopad 2023- Foto Paolo Počekaj

Na snazi su žuta i narančasta upozorenja za srijedu i četvrtak, stoji na stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Nakon prazničkog kratkotrajnog odmora od meteoroloških nepogoda, uskoro nam stiže novo pogoršanje. Već večeras ponovno može biti kiše, ali glavninu očekujemo krajem četvrtka i u noći na petak, piše 1. studenog 2023. portal Istramet.

Tijekom četvrtka očekujemo jačanje juga koje će ponegdje imati olujne udare. Vjetar i nizak tlak zraka uzrokovat će vrlo izraženu plimu, naročito u petak i subotu, stoga su ponovno moguća plavljenja riva.

U noći na petak slijedi i prolazak fronte uz naglo okretanje vjetra na jugozapadnjak, što će biti praćeno kišom i grmljavinskim pljuskovima. U samo nekoliko sati može pasti više od 50 mm kiše, što će uzrokovati lokalno bujanje potoka i rijeka.

Nestabilno vrijeme zadržat će se i u danima nakon fronte, o čemu više možete pročitati u Istrametovoj trodnevnoj prognozi.

Temperature zraka postupno će se sniziti u okvire prosječnih za prvu dekadu studenoga, a to znači i početak snježne sezone u Alpama. U višim dijelovima u idućih 5 dana očekuje se poprilično velika količina mokrog snijega.

hrvatskom gorju s druge strane još ne očekujemo konkretan snijeg, iako je datumski gledano već trebao prekriti najviše dijelove, piše Istramet.

vitkorija rakovac ivana kraljević iana benčić

FUNTANA-VRSAR: Galateice osvojile niz medalja u Mađarskoj

rovinj specijalna bolnica dječji odjel za rehabilitaciju

Istarska županija prva u Hrvatskoj donijela Plan rane intervencije u djetinjstvu za djecu s teškoćama u razvoju