in

USKRS s vatrogascima Poreštine – Dok građani slave oni su na terenu – Otkrivaju gdje se najviše krši mjera zabrane okupljanja

JVP Poreč/Foto Istra Terra Magica

Ovaj blagdanski vikend mnogi od nas imali su priliku proslaviti Uskrs, premda daleko drugačiji od onog na što smo navikli. No, barem ga je većina provela s obitelji. Puno je onih, međutim, koji su morali raditi. Uz osoblje bolnica, policiju i druge žurne službe, tu su i vatrogasci – profesionalci i dobrovoljci, koji se brinu da se mjere koje je izdao Stožer civilne zaštite provode na terenu.

Provjerili smo kako su Uskrs proveli pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Poreč i članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava koji svakog dana, ne samo ovog vikenda, neumorno nadziru cijelu Poreštinu, sva poznata okupljališta, plaže, ali i uredno pomažu policiji koja ima stalni kontrolni punkt u Bonacima, gdje vozačima provjeravaju imaju li propusnice za napuštanje mjesta prebivališta.

Osim dežurne smjene u JVP-u Poreč, od njihova zapovjednika Denisa Matoševića doznajemo da su Uskrs proveli radno i pripadnici DVD-a Castrum Sv. Lovreč (5 vatrogasaca),  DVD-a Grom Kaštelir-Labinci (njih 4), DVD-a Plamen Višnjan (njih 4), DVD-a Vrsar (3 vatrogasaca) DVD-a Lampo Tar-Vabriga (njih 5) i DVD-a Vitis Vižinada (njih 2). Dakle, ukupno 25 dobrovoljaca uz vatrogasce iz JVP-a.

Od zapovjednika Matoševića doznajemo da nije bilo velike potrebe za intervencijom, no ima mjesta gdje se građani u većem broju ipak okupljaju. Unatoč zabrani koja omogućuje da se koronavirus ne širi.

-Bilo je šetača i u subotu i nedjelju, posebice na šetnici u Funtani, Portobusoli, Lanterni i u Tarskoj vali. Većina ljudi se pridržava zaštitnih mjera. Bilo je par grupica mladih koje je trebalo upozoriti na šetnici u Funtani te na Portobusoli i Lanterni. Portobusola je mjesto gdje se primjećuje najviše okupljanja mladih. Zabilježena su manja okupljanja djece i na igralištima u Sv. Lovreču i Baderni, komentirao je Matošević.

I danas je blagdan, Uskrsni ponedjeljak, pa će policija i vatrogasci, kako su najavili, obilaziti ponovno sva poznata okupljališta.

Ako se već izlazi, ponovit ćemo ono što Stožer svakodnevno upozorava – ne grupirajte se, družite se s članovima obitelji, socijalno se distancirajte, jer je to jedino oružje koje trenutno imamo u borbi protiv virusa koji nikoga ne štedi.

Foto Istra Terra Magica

Istarski Stožer: I Uskrsni ponedjeljak dočekujemo sa svim NEGATIVNIM NALAZIMA!

Presica istarskog Stožera: Istra nije izolirani otok, treba nam stabilna epidemiološka situacija u okruženju