in

Uskrsna čestitka gradonačelnika Lorisa Peršurića: Epidemija nas je naučila hrabrosti, strpljenju i dobroti!

Drage Porečanke i Porečani,

Uskrs je simbol novog početka i novog života, a u našem je gradu Uskrs tradicionalno predstavljao buđenje grada, njegovih stanovnika i novi početak za sve nas.

Međutim, ova je godina u naše živote donijela mnoge promjene. Zbog epidemije koronavirusa u cijelom svijetu prvi put nalazimo se u situaciji u kojoj nam je onemogućeno upravo ono što nam je najdraže – druženje, rad, putovanja. Epidemija nas je privremeno udaljila od naših najbližih, pa čak i za blagdane.

S druge strane, epidemija nas je naučila hrabrosti, strpljenju, dobroti. Naučila nas je da se samo skupa možemo boriti protiv njenog širenja i da samo skupa možemo učiniti sve što je u našoj moći da nam se životi što prije vrate u normalu.

Znamo da virus ne prepoznaje Uskrs i našu želju da ga provedemo u krugu najdražih, ne prepoznaje da je vani prekrasno proljetno vrijeme. Zato je jako važno da se i dalje pridržavamo svih propisanih mjera kako bi sve dobre rezultate koje smo do sad ostvarili i očuvali. Siguran sam da to možemo, siguran sam da Poreč to može.

Zato, drage Porečanke i Porečani – neka vam ove godine novi početak i blagdan Uskrsa bude ispunjen zdravljem, vjerom u sebe i u svoje bližnje.

Srićan Vazan-Sretan Uskrs-Buona Pasqua.

Neka vam svima donese obilje mira, ljubavi i strpljenja.

Gradonačelnik Loris Peršurić sa svojim suradnicima

Danas je USKRS, najveći kršćanski blagdan

dino kozlevac

Istarski Stožer: Uskrs dočekujemo opet sa svim NEGATIVNIM NALAZIMA i novim ozdravljenima!