in

USLUGA POREČ: “Koristimo tehničku vodu. Savjetujemo kako uštedjeti”

Ilustracija Usluga Poreč - Foto Tanja Kocijančić

Usluga Poreč za provođenje aktivnosti koristi tehničku vodu i neobrađenu vodu iz vlastitih izvora, a sugrađanima donosi savjete za smanjivanje potrošnje vode

Donosimo priopćenje Usluge Poreč u cijelosti:

“Svi zajedno svjesni smo vremenskih uvjeta i sušnog razdoblja koje je dovelo do redukcije vode. Zbog cjelokupne situacije svi smo pozvani štedjeti vodu, zajedničkim snagama možemo djelovati i osigurati uštedu vode, a ovim putem vam donosimo pet načina na koje možete u vlastitom kućanstvu smanjiti potrošnju vode:

  1. Tuširajte se pet minuta ili manje. Ako su duga tuširanja dio vaše svakodnevne rutine, preporučamo da ih smanjite. Naime, na ovaj jednostavan način uštedjet ćete do 70 litara vode po tuširanju.
  2. Zatvorite slavinu za vodu dok perete zube i ruke. Nepotrebno puštanje vode za vrijeme pranja zubi i ruku uzrokuje potrošnju velikih količina vode. Doskočite problemu na način da ugasite vodu dok obavljate spomenute radnje i uštedjet ćete do 20 litara vode.
  3. Zatvorite slavinu za vodu dok perete odjeću i posuđe. Pričekajte da se sudoper napuni vodom, a potom operite odjeću ili posuđe zajedno. Uštedjet ćete više od 50 litara vode nego li u situacijama kada svaki predmet perete posebno.
  4. Vodite računa o tome da su vam sve slavine ispravno zatvorene, a cijevi i zahodi koji cure popravljeni. Do 75 litara vode možete uštedjeti na način da provjerite, popravite i održavate vaše slavine, cijevi i zahode koji cure.

Također, ovim putem želimo vas obavijestiti da Usluga Poreč prati preporuke nadležnih institucija te se pridržava svih smjernica s ciljem smanjenja potrošnje vode. I dalje provodimo redovite aktivnosti čišćenja i pranja ulica, trgova i zalijevanja stablašica i uređenih cvjetnih gredica na području Grada Poreča kao i održavanje naših kamiona zahvaljujući tehničkoj vodi i neobrađenoj vodi iz vlastitih izvora. I dalje nam je ključno održavati naše ulice čistima, javne površine zelenima i ugodnima za boravak našim sugrađanima i gostima.”

Foto Policijska uprava istarska

Policija ga zaustavila radi kontrole prometa, a on prevozio marihuanu

policija požar očevid

UMAG: Policija objavila detalje požara u Boroziji u kojoj su oštećeni Slovenci. Podmetnut je