in

Usluga Poreč kreće s pilot projektom  sakupljanja biootpada za kućanstva

Foto Usluga Poreč 

Usluga Poreč d.o.o. nastavlja pratiti najviše europske standarde u pružanju komunalnih usluga te kontinuirano ulaganje u poboljšanje usluga prema korisnicima. Strateškim pristupom i osluškivanjem te praćenjem potreba građana i gospodarstvenika nastavlja osiguravati visoku kvalitetu usluga koje pruža.

-Želimo istaknuti našu predanost očuvanju okoliša i unapređenju sustava gospodarenja otpadom. Poreč iz godine u godinu ostvaruje iznimne turističke rezultate, stoga  posebnu  pažnju posvećujemo poslovnim objektima, osobito ugostiteljskim objektima, gdje smo od ove sezone uspješno implementirali sustav odvojenog prikupljanja biootpada. Korisnici koji su usvojili ovaj sustav postigli su izvrsne rezultate, ne samo u smanjenju troškova odvoza miješanog otpada, već i u povećanju zadovoljstva građana.

S obzirom na pozitivna iskustva, sa zadovoljstvom najavljujemo pilot projekt prikupljanja biootpada za korisnike kućanstava, koji započinje od 1. siječnja 2024. godine. Pilot projekt provodit će se u 3 gradska naselja: Novo naselje, Žbandaj i Veleniki, a s podjelom odgovarajućih spremnika i biorazgradivih vrećica krećemo od 11. prosinca, priopćila je Usluga. 

Ova usluga je potpuno besplatna za građane, a uvjereni su u ovom porečkom komunalnom poduzeću da će rezultati biti izvrsni, kao što su to već vidjeli u poslovnim objektima.

-Ukoliko niste sigurni što spada, a što ne spada u biootpad, želimo vas podsjetiti da u ovu kategoriju spadaju ostaci hrane, kora voća i povrća, kave, filtera, papira i slično. Sav sakupljeni otpad odlaže se prvo u biorazgradive vrećice, a koje se onda odlažu u dodijeljeni spremnik dok će pražnjenje spremnika biti organizirano u danima kada se prazne i spremnici za miješani komunalni otpad.

Vaša suradnja u razvrstavanju otpada ključna je za uspješnost ovog projekta i očuvanje okoliša, kažu iz Usluge.

Za sva pitanja vezano za implementaciju nove usluge možete pratiti Uslugu na društvenim mrežama i web stranci, ili obratiti im se putem e – maila: kucanstva@usluga.hr .

Uređenje u Stanciji Vodopija - Foto Grad Poreč

POREČ: Uređuju se nove piknik zone na Stanciji Vodopija i Garbini, uskoro u još dva naselja

Foto CMIK Novigrad

CMIK NOVIGRAD: Kazalište za djecu i odrasle, produženi filmski vikend i božićni koncert puhačkog orkestra