in

CMIK NOVIGRAD: Kazalište za djecu i odrasle, produženi filmski vikend i božićni koncert puhačkog orkestra

Foto CMIK Novigrad

Još jedan bogat i raznovrstan prosinački tjedan u novigradskom CMIK-u otvara u srijedu 6. prosinca od 18 sati nova kazališna predstava za djecu pulskog Teatra Naranča, popularni Orašar. Priča je to o djevojčici Klari koja oduvijek voli čitati bajke, a najdraža joj je upravo Orašar. Klara odluči napraviti predstavu o hrabrom vojniku i njegovoj borbi s miševima, a u svemu tome će joj pomoći (ili odmoći) njezina starija sestra Mara… Ovom predstavom na sam dan svetog Nikole CMIK daruje svoje najmlađe sugrađane, pa je ulaz besplatan. A tko zna, možda im se pridruži i kakav iznenadni gost… 

Sutradan, u četvrtak 7. prosinca od 20 sati na svoje će doći odrasli ljubitelji kazališta. U goste naime dolazi popularni zagrebački Teatar Exit, jedan od najboljih hrvatskih kazališnih ansambala, sa svojom hit predstavom Realisti, koju je na tekst Jure Karasa režirao Matko Raguž. U dinamičnoj maniri cabareta, uz izvrstan glumački ansambl kojeg čine Domagoj Ivanković, Nika Ivančić, Nikola Nedić, Rok Juričić i Fabijan Komljenović, dobro ćete se nasmijati, ali i zamisliti nad stvarnošću koja nas okružuje!         

Predstava Realisti u CMIK-u Novigrad
Predstava Realisti u CMIK-u Novigrad

Petak je u CMIK-u dan za kino i to u pravilu za najmlađu kino publiku. Ovoga petka 8. prosinca od 18 sati očekuje ih animirani film Želja (Wish), filmski i glazbeni spektakl oskarovaca zaslužnih za velike hitove „Snježno kraljevstvo 1 i 2” studija Walt Disney Animation. Priča je to o djevojčici Ashi, koja izriče želju tako moćnu da je ispunjava kozmička sila – mala kuglica beskrajne energije zvana Zvijezda. One zajedno djeluju kako bi spasile svijet i dokazale kako su čuda itekako moguća ako se volja hrabrog čovjeka poveže s čarolijom zvijezda.

Filmski vikend nastavlja se u subotu 9. prosinca u 20 sati obiteljskim filmom Wonka. Od Paula Kinga, redatelja filmova Paddington i producenta Harry Potter i Fantastic Beasts franšiza, dolazi opojna mješavina magije i glazbe, kaosa i emocija, sve ispričano neopisivo emotivno i s puno humora. Temeljeno na izvanrednom liku iz priče Charlie i tvornica čokolade, najprepoznatljivije dječje knjige Roalda Dahla i jedne od najprodavanijih dječjih knjiga svih vremena, Wonka priča čudesnu priču o tome kako je najveći izumitelj, čarobnjak i proizvođač čokolade na svijetu postao omiljeni Willy Wonka kakvog danas poznajemo.

Subotnja projekcija filma dolazi uz (hrvatske) titlove i namijenjena je odrasloj publici, dok će mlađa publika isti film moći pogledati u nedjeljnom terminu matineje, 10. prosinca od 11 sati. Njihova će verzija Wonke biti sinkronizirana na hrvatski. 

I nakon filmskih uzbuđenja tijekom čitavoga vikenda, nedjelja navečer od 19 sati pravo je vrijeme za opuštanje i druženje s glazbom na božićnom koncertu puhačkog orkestra Naša sloga Babići. Ovaj odličan orkestar s repertoarom božićnih pjesama nastupit će pod ravnanjem dirigenta Petra Matoševića, a glazbeni gosti bit će im vokalisti Angelica Zachigna i Daniele Tripaldi. Ulaz je besplatan, svi su dobrodošli!

Ulaznice za predstavu Realisti i kino-projekcije u pretprodaji su dostupne na adresi cmik-cmc.mojekarte.hr, a možete ih kupiti na blagajni dvorane sat vremena prije projekcije filma. Više informacija o programima CMIK-a možete pronaći na njihovoj Facebook stranici. Programi CMIK-a ostvareni su sredstvima Grada Novigrada-Cittanova.         

Foto Usluga Poreč 

Usluga Poreč kreće s pilot projektom  sakupljanja biootpada za kućanstva

Foto KREG Galatea

FUNTANA-VRSAR: Galateice uspješne na natjecanju New Year Cup Moste&Mini Cvetka