in

Usluga preuredila groblje u Baderni

Nabavljen novi kontejner, vanjske klupe, rasvjeta, nove stolice…

Nakon što je izvršena prijava projekta opremanja groblja u Baderni na natječaj koji je raspisao LAG „Središnja Istra“ za Mjeru 2.1.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo“, Gradu Poreču kao nositelju projekta dodijeljena su bespovratna sredstva za opremanje u iznosu od 128.720 kuna, odnosno gotovo 80 posto od ukupne vrijednosti investicije.

Kako navodi Usluga u som priopćenju, samo opremanje odnosi se na nabavu pokretne imovine. Shodno tome, nabavljen je novi kontejner za zemlju koji je od značajne pomoći djelatnicima prilikom organizacije sahrana i ispraćaja. Također, nabavljene su i postavljene nove vanjske klupe na ulazu u mrtvačnicu te vanjska rasvjeta. Nabavljene su i nove stolice za interijer mrtvačnice, kolica za prijevoz cvijeća i pokojnika, novi razglasni sustav i dio opreme za održavanje područja oko mrtvačnice.

Postavu i montažu cjelokupne nabavljene imovine odradila je Usluga Poreč kao upravitelj mjesnog groblja u Baderni. Sva novonabavljena oprema bit će korištena i dalje za obavljanje pogrebnih djelatnosti.

-Ovakvim projektima kojima se ulaže u postojeću opremu i objekte uz redovito održavanje groblja, pratećih građevina i komunalne infrastrukture, cilj je podizanje standarda, ali i ispunjenje očekivanja svih korisnika usluge, a pritom uvažavajući potrebe i značaj groblja kao specifičnog dijela komunalnih djelatnosti, priopćeno je iz Usluge.

Foto IDS Emil Daus

Daus Vladi: Dogovorite se sa Slovenijom za spoj Ipsilona s njihovom autocestom

Foto TZ Novigrad

ČAROBNI NOVIGRAD – Za vikend Festival uličnih čarobnjaka