in

USPJEŠNA ADVENTSKA UTRKA – 200 sudionika trčalo za pomoć Centru za inkluziju Poreč

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

Atletski Klub Maximvs u suradnji s Adventom Poreč i ove je godine organizirao Adventsku utrku Poreč koja je jutros okupila gotovo 200 sudionika, od najmlađe do najstarije dobi. Apsolutni pobjednik utrke odraslih u kojoj je sudjelovalo 129 trkača je Ivan Diklić iz Kaštelira koji je 5 kilometara otrčao u 18 minuta i 11 sekundi. U muškoj kategoriji drugi najbrži bio je Nermin Dudaković iz kluba Maraton Uljanik koji je na cilj stigao za 19 minuta i 37 sekundi, a dvije sekunde nakon njega stigao je i trećeplasirani Mauro Križmanić.  

Foto Tanja Kocijančić

U kategoriji žena prva je s 21 minutom i 15 sekundi bila Ainhoa Lizariturry iz Atletskog kluba Piran, druga je Porečanka Aleksandra Bosanac iz AK Maximvs s 14 sekundi više, a treća Andrea Stojčić iz DSR Uljanik koja je na cilj došla za 22 minute i 49 sekundi.

Start utrke/Foto Tanja Kocijančić

Osim odraslih, veliku utrku otrčalo je i nekoliko mališana, koji su pak imali svoju utrku s kraćim dionicama, koja je počela sat vremena prije ove glavne. Među 129 trkaša bilo ih je iz cijele Istre, a bilo je i nekoliko stranih državljana.

Već tradicionalno ova utrka ima humanitarni karakter, pa je sav prihod od kotizacije koja je iznosila 50 kuna po sudioniku predana štićenicima Centra za inkluziju i podršku u zajednici Poreč. Ove godine prikupljeno je čak 1.500 kuna više nego lani za rad ovog centra – ukupno 6.540 kuna.

Nakon utrke svi su se družili uz okrjepu u Parku Matije Gupca, gdje su na glavnoj pozornici proglašeni najbrži, a zatim je ondje predan simbolični ček štićenicima Centra za inkluziju. Druženje je potom nastavljeno uz koncert Acoustic Lounge Tria. Nakon toga popodne je na programu bila dječja predstava „Neuredan Božić“ udruge Birikina u 18 sati, a zatim i koncert kantautorice Mije Dimšić.

Foto Tanja Kocijančić

Podsjetimo da se utrka trebala održati protekle subote, ali zbog lošeg vremena odgođena je za danas, kada je sudionike dočekalo lijepo sunčano vrijeme. Start i cilj bili su na rivi, ispred Lučke kapetanije, a trčalo se uz more, skroz do Špadića, odnosno do hotela Pinia. Svi su natjecatelji dobili prigodnu majicu, a djeca slatki poklon paket. Nakon utrke organizatori su im priredili okrjepu na Trgu Matije Gupca.

Grad Poreč osigurao je prigodne nagrade zasebno za najbolje u ženskoj i muškoj kategoriji, a predali su ih gradonačelnik Loris Peršurić i njegova zamjenica Nadia Štifanić Dobrilović.

U POREČU hrvatska rukometna reprezentacija igra CROATIA CUP protiv BiH i Katra

Bravo Porečani, bravo svi ljubitelji životinja! SOS ŠAPE prikupile najviše dosad za pomoć šapicama! Bit će za kastracije, liječenje, operacije…