in

Priprema Marine Poreč za novu sezonu – velika ulaganja i podizanje standarda usluge

Foto Usluga Poreč - Marina

Usluga Poreč nastavlja svoje kontinuirano ulaganje u povećanje kapaciteta i poboljšanje usluga kako bi zadovoljila potrebe svojih korisnika te pratila tehnološke napretke i standarde, čime osigurava visoku razinu kvalitete života svojih sugrađana, ali i zajedno s drugim akterima uključenima u sektor turizma čini Poreč privlačnom destinacijom za turiste.

Ovog tjedna tako su dovršeni radovi u Marini Poreč čime je završena još jedna značajna investicija Usluge Poreč u ovoj godini. Još prošle godine završeni su radovi na zamjeni kompletnog sidrenog sustava u cijeloj marini, hortikulturno je uređena šetnica ispred marine, a nakon čega su započeli radovi na uređenju najvećeg gata, odnosno lukobrana, koji je jedini ostao neuređen u ranijim godinama.

Foto Usluga Poreč - Marina
Foto Usluga Poreč – Marina

Zamjena sidrenog sustava obuhvatila je uklanjanje postojećih sidrenih betonskih blokova starih preko 20 godina i ugradnju 26 novih armiranobetonskih sidrenih blokova. Zamijenjen je i 260 metara dug glavni sidreni lanac te su ugrađeni novi pomoćni lanci i škopci te ostali potrebni elementi sustava. Uređenje lukobrana obuhvaćalo je uređenje podnih obloga betonskim opločnicima i WPC daskama, ugradnju konzolnih klupa i stolova cijelom dužinom gata, zamjenu stupova javne rasvjete te ugradnju ambijentalne rasvjete.

U sklopu navedenih radova, uloženi su značajni resursi u poboljšanje infrastrukture i sigurnosti svih korisnika marine, dok je uređenjem lukobrana osiguran ugodniji, funkcionalniji i kvalitetniji prostor samog lukobrana, priveza plovila i boravka na istome.  

Marina Poreč je mala gradska marina smještena u samom centru Poreča i raspolaže sa ukupno 129 vezova u moru. Prošlogodišnja turistička sezona i ostvareni rezultati sa povećanjem od 13% broja tranzitnih uplova, pokazala je da postoji veliki interes nautičara za našom marinom.

Smještaj u samom centru grada, blizina i dostupnost mnogobrojnih sadržaja, jednostavan, brz morski i kopneni pristup, samo su neke od prednosti marine Poreč. Uz to, poslovanje koje je okrenuto novim trendovima i kontinuiranom radu na povećanju kvalitete usluge, osiguranja sigurnog boravka svim gostima i njihovim plovilima daju dodatni akcent i prepoznatljivost marine Poreč u nautičkom sektoru.

Usluga Poreč i u nadolazećem razdoblju nastavit će pratiti trendove i ulagati u razvoj kvalitete usluge, piše u priopćenju tvrtke Usluga Poreč d.o.o.

Foto Policijska uprava istarska

Uvodi se velika promjena oko naplate prometnih kazni. Više ih nećemo moći izbjeći

Foto Grad Poreč

Nova ekološka javna rasvjeta na području Baderne i Žbandaja