in

Uz ljeto stigla i skuplja cestarina na Ipsilonu

Uz start glavne turističke sezone uobičajeno svake godine stiže i poskupljenje cestarine na Istarskom ipsilonu koje će biti na snazi tri mjeseca.
U poduzeću Bina-Istra, koncesionaru Istarskog ipsilona, svake godine za to kažu da je uzrok poskupljenja redovito ljetno usklađivanje cijena koje se provodi posljednjih nekoliko godina. Iznos poskupljenja kreće se oko deset posto u odnosu na izvansezonske cijene.
To je već drugo poskupljenje ove godine, jer je Bina Istra cijene već povećala 1. siječnja. Tada je to povećanje bilo od kune do dvije po relaciji.


Pogledajmo cijene za osobna vozila.
Od čvora Kanfanar do tunela Učka, bez obzira na brojne radove, izdvajalo se do prije nekoliko dana 44, kune umjesto 42 koliko je bilo do kraja prošle godine.
Sada, po ljetnom cjeniku, to iznosi 48 kuna.

Ukoliko krećete iz Kanfanara prema Puli, za to je do prije nekoliko dana trebalo izdvojiti 19 kuna, umjesto 18 kuna koliko je stajalo do zadnjeg dana prošle godine.
Sada to košta 21 kunu.

Od Umaga do Pule cestarina je bila do zadnjeg dana prošle godine 46 kuna, pa je poskupjelo za dvije kune, a sada to košta 51 kunu.


Sada Umažani do tunela Učka moraju izdvojiti čak 78 kuna, a Puljani 63 kune.
Ako Porečani idu za Pulu iz Baderne, to će ih stajati 30 kuna, a pet kuna manja je cestarina ako se na Ipsilon uđe iz Medaka.


Konstantno poskupljenje Istarskog ipsilona događa se redovito svake godine.
No, to nije sve.
Od 15. lipnja na tri mjeseca poskupit će i sve ostale autoceste u nadležnosti Hrvatskih autocesta i Autoceste Rijeke – Zagreb.
Povećanje cestarine za oko 10 posto odnosi se na skupine vozila I.A, I. i II., a na III. i IV. skupinu vozila se ne primjenjuje. Poskupljenjem obuhvaćene skupine zapravo čine više od 90 posto vozila koja se u tome razdoblju kreću ovim autocestama. Sve je jednako kao i prošle dvije godine.

gimnastičarka

Poreč 8. lipnja domaćin završnice kupa Hrvatske u ritmičkoj gimnastici

NOVI TERMIN: Porečka Giostra od 21. do 23. lipnja