in

Zbog novih jaslica KAŠTELIR u centru dobio dvije jednosmjerne ulice i nova parking mjesta

Foto Tanja Kocijančić

Kaštelir će prvi put ovog tjedna otvoriti jaslice za deset mališana, koje su smještene u općinskoj zgradi u centru Kaštelira i djeluju pod kapom Dječjeg vrtića Radost Poreč.

Da bi se povećala sigurnost mališana, ali i konačno uredio centar mjesta Općina Kaštelir-Labinci postavila je ogovarajuću horizontalnu i vertikalnu signalizaciju. Dakle, ulica ispred jaslica postala je jednosmjerna, kao i susjedna, kojom će vozila koja idu s Placa prema Valentićima, Roškićima, Rojcima i ostalim naseljima zaobilaziti taj tzv. trokut.

Načelnik Enio Jugovac kazao je da su to morali učiniti da bi djeca bila sigurnija. No, ujedno se htjelo napraviti reda na Placu i oko njega, gdje se svatko parkira gdje i kako stigne.

Linije na asfaltu koje priječe parkiranje osvanule su i oko zvonika i crkve. No, usput su obilježena i nova parkirna mjesta, tako da mjesta ima dovoljno za svakoga.

Općina će u suradnji s novim komunalnim redarom ostavljati za početak obavijesti s upozorenjem o počinjenom prometnom prekršaju na vozila koja se ne budu pridržavala novih pravila, odnosno koja budu parkirana izvan obilježenih mjesta.

POREČ: Knjižnica daruje besplatno članstvo prvašićima osnovnih i srednjih škola

Nogometaši porečkog Jadrana remizirali s Opatijom