in

Uživajte u vremenu jer od ponedjeljka opet nestabilno

Foto TZ Novigrad

DANAS i tijekom vikenda će biti stabilno i sunčano u većem dijelu Hrvatske, a onda opet, od početka idućeg tjedna – očekuju se česte nestabilnosti, odnosno kiša u većini unutrašnjosti i na cijelom Jadranu.

“Ukratko – od mnogih željenog diljem Hrvatske dugotrajnijeg stabilnog i iznadprosječno toplog razdoblja do daljnjega nema. Nekima čudno, ali onima koji pamte prošlogodišnji svibanj te osobito onaj 2019. godine – ništa neobično… Dapače, može se reći da proživljavamo jedan od u mnogim hrvatskim krajevima svježijih i kišovitijih, ali ne i ekstremnih mjeseci”, napisao je Zoran Vakula u Meteo kutku HRT-a.

Prognoza DHMZ-a po regijama za 21.05.2021.

Istra

Pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Slabo jugo sredinom dana će ojačati na umjereno do pojačano, u noći mjestimice i jako, na udare i olujno. More će biti umjereno valovito, ponegdje i valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 10 do 12 °C, u unutrašnjosti Istre od 6 do 9 °C, a najviša dnevna od 19 do 22 °C.

Sjeverni Jadran

Većinom sunčano uz umjerenu, prolazno i povećanu naoblaku. Južni i jugozapadni vjetar u jačanju i okretanju na jugo. Najviša dnevna temperatura između 18 i 21 °C.

Dalmacija

Prevladavat će sunčano. Još prijepodne umjeren, mjestimice i jak sjeverni vjetar i bura te sjeverozapadnjak, zatim zapadni i jugozapadni u okretanju na jugo. Najviša dnevna temperatura između 21 i 24 °C.

Istočna Hrvatska

Prevladavat će sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Ujutro lokalno magla. Zapuhat će južni i jugozapadni vjetar, sredinom dana će i prolazno pojačati. Najviša dnevna temperatura od 21 do 23 °C.

Središnja Hrvatska

Pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, osobito sredinom dana i poslijepodne. Ujutro lokalno kratkotrajna magla. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar, a mjestimice su mogući jaki udari, osobito u sjevernim predjelima. Najviša dnevna temperatura od 21 do 23 °C.

Gorski kotar i Lika

Pretežno i djelomice sunčano, povremeno uz povećanu naoblaku. Ujutro lokalno po kotlinama magla. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar, u najvišim predjelima s jakim udarima. Najviša dnevna temperatura od 18 do 21 °C.

Izvor Index

Porečani opet čiste Porto Bussolu: U subotu još jedan “Walking with waste” s BIOISTRA-om

U petak u Istri četvero novozaraženih, smanjuje se broj osoba u samoizolaciji i bolnici