in

Valamaru nagrada Indeksa DOP-a za politike raznolikosti i zaštite ljudskih prava

Porečka hotelijerska tvrtka Valamar Riviera osvojila je nagradu Indeksa DOP-a za područje društveno odgovorne politike raznolikosti i zaštite ljudskih prava koju dodjeljuju Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj i Hrvatska gospodarska komora. Ova vrijedna nagrada Valamaru je dodijeljena u sklopu 10. Konferencije o društveno odgovornom poslovanju.

-Društvena odgovornost u Valamaru integrirana je u strategiju razvoja i poslovanja, a poseban fokus ove godine bili su djelatnici čija posvećenost, odgovornost, inovativnost i rad predstavljaju ključ dugoročnog uspjeha. Valamar je ove godine svim djelatnicima, sezonskim i stalnim, zajamčio minimalno neto primanje od 5.000 kuna, dok je prosječna plaća bila čak 27 posto veća od prosjeka u turizmu. U Kuću Valamar, smještaj za zaposlenike, uložili smo do sada više od 60 milijuna kuna, razvili smo brojne sustave nagrađivanja, edukacije i programe za razvoj karijere.  Sve to su pokazatelji koji  brigu o zaposlenicima, priliku za napredovanje i uvjete rada stavljaju na prvo mjesto te se na takvu praksu nadograđuje i naša politika raznolikosti i zaštite ljudskih prava u širem smislu”, istaknula je potpredsjednica za poslovni razvoj, strateškou pravljanje i korporativne poslove u Valamaru Ivana Budin Arhanić.

Valamar je ove godine proglašen i najpoželjnijim poslodavcem u turizmu u Hrvatskoj. U protekle je tri godine otvorio više od 2.300 novih radnih mjesta te je u vrhu ove sezone u Valamaru radilo više od 6.600 djelatnika.

Prema poslovnoj filozofiji Valamara uspjeh turizma počiva na razvoju održivog i društveno odgovornog poslovanja, uz istovremeno ulaganje i razvoj turističkog proizvoda, djelatnika i destinacija.

Samo je prošle godine Valamar u područje društveno odgovornog poslovanja uložio 96 milijuna kuna, piše u priopćenju pristiglom iz Valamara.

Poreč sutra slavi misom, koncertima i Festivalom palente – Nagradu Sv. Mauro osvojila Katja Restović

Poreč sutra slavi misom, koncertima i Festivalom palente – Nagradu Sv. Mauro osvojila Katja Restović

Poreč: Buvljak SOS Šapa danas cijeli dan na Trgu slobode

Poreč: Buvljak SOS Šapa danas cijeli dan na Trgu slobode