in

Poreč sutra slavi misom, koncertima i Festivalom palente – Nagradu Sv. Mauro osvojila Katja Restović

Poreč sutra slavi svog zaštitnika s cjelodnevnim programom, a večeras je tomu u čast dodijeljena i Nagrada Sv. Mauro koju je ove godine dobila Katja Restović, kao osoba koja je u kulturi svog rodnog grada dala trajni doprinos. Restović je, među ostalim, poznata hrvatska režiserka i producentica glazbenih spotova. Nagradu joj je uručio gradonačelnik Loris Peršurić na prigodnoj svečanosti u Istarskoj sabornici.

Sutra proslava počinje svečanim misnim slavljem u katedrali Uznesenja Marijina u 10.30 sati koje će predvoditi mons. Ivica Petanjak, biskup krčki u koncelebraciji s biskupima Riječke metropolije i svećenicima Porečke i Pulske biskupije. Potom slijedi procesija s relikvijama sveca po gradskim ulicama, nakon koje će se na Trgu slobode podijeliti čak 500 porcija besplatne palente s bakalarom i maslinovim uljem.

Na glavnom će se gradskom trgu cijeli dan odvijati 17. Festival palente od marende do večere. U ponudi će biti palente na brojne načine i s raznovrsnim dodacima.

Bogatu gastronomsku ponudu pratit će zabavni program za koji će biti zaduženi Baredinesaurusi, Orchestra Istriana, limena glazba „Porečki delfini“, Anelidi i Vesna Nežić Ružić. U 20 sati, kao šećer na kraju proslave, na scenu stupaju Koktelsi.

Marinela Dropulić Ružić: Kante i ostale zgode našeg turizma

Marinela Dropulić Ružić: Kante i ostale zgode našeg turizma

Valamaru nagrada Indeksa DOP-a za politike raznolikosti i zaštite ljudskih prava

Valamaru nagrada Indeksa DOP-a za politike raznolikosti i zaštite ljudskih prava