in

Veleposlanik Italije posjetio Novigrad

Foto Grad Novigrad

Veleposlanik Republike Italije u Hrvatskoj, Nj.E. Paolo Trichilo, u subotu 27. travnja 2024. godine posjetio je Grad Novigrad.

Foto Grad Novigrad
Foto Grad Novigrad

U društvu gradonačelnika Antea Milosa i Vivijane Fakin, zamjenice gradonačelnika iz redova talijanske manjine, veleposlanik Trichilo posjetio je novigradsku radnu zonu Vidal, gdje se upoznao s potencijalima i strategijom razvoja radne zone, te obišao pogone tvrtki Vega i Vision.

Foto Grad Novigrad
Foto Grad Novigrad

Nakon radne zone Vidal, na nogometnom Stadionu Laco u Novigradu, Veleposlanik je pozdravio i brojne sudionike nogometnog turnira za djecu Novigrad Cup, kategorije od 8 do 13 godina.

U nastavku posjeta, Veleposlanik Trichilo posjetio je Zajednicu Talijana Novigrad gdje ga je srdačno dočekala delegacija članova Zajednice, Cristina Fattori, predsjednica Zajednice Talijana Novigrad, te Arianna Doz, ravnateljica Talijanskog dječjeg vrtića Suncokret – Girasole. Veleposlanik je obišao i obnovljeni Veliki trg i ulice starogradske jezgre.

Foto Grad Novigrad
Foto Grad Novigrad

Kao podršku lokalnoj zajednici za očuvanje nekadašnjeg benediktinskog samostana, objekta velike kulturne važnosti u naselju Dajla pored Novigrada, u društvu gradonačelnika Milosa, Veleposlanik je obišao i manifestaciju Dajla živi – Daila vive.

Veleposlanik Trichilo imao je samo riječi hvale o stručnom posjetu, prepoznao je Novigrad kao bogato i živo područje s razvijenim gospodarstvom i sportskim aktivnostima, te potvrdio interes talijanske zajednice za suradnju na razvoju grada.

Fotografije: Zvonimir Guzić – Glas Istre, Nicole Mišon – La Voce del popolo, FB profil NK Novigrad 1947

Foto TZ Vrsar pršut špaleta

VRSARANSKE GOLOŽECE: Počinje gourmet događanje koje čuva tradicionalne okuse Istre

running fox

POREČ: Članovi Running Foxa uspješni na Prvenstvu Hrvatske u trailu