in

Velike količine oborina na Poreštini: Sve službe na terenu, na nekim cestama privremena regulacija prometa

St. Vodopija/Foto Istramet/Mido Kurjaković

Protekla tri dana na zapadnoj obali Istre obilježila je obilna kiša, praćena jakim jugom s olujnim udarima, uz izraženu plimu. Tijekom utorka i u noći na srijedu postaje u Poreču zabilježile su iznimno velike količine kiše – od 80 do 100mm, stoga su interventne službe imale pune ruke posla. Slična je situacija na cijeloj Poreštini, gdje su određene prometnice zatvorene za promet zbog veće količine vode na kolniku. HAK  Promet je u Istri obustavljen na dionicama: na Istarskom ipsilonu između čvorova Višnjan i Baderna u oba smjera, državnom cestom Rovinj-Kanfanar, obilazno se vozi kroz Rovinjsko Selo, županijskom cestom u mjestu Sveti Lovreč, a po općinama na Poreštini zatvorene su brojne lokalne ceste.

Stožer civilne zaštite Poreštine angažirao je sve službe i dodatnu pomoć – Odvodnju i Uslugu Poreč, vatrogasce, HEP, policiju, Istarski vodovod, prometne i komunalne redare te građevinare kako bi sve se prometnice vratile u prvobitno stanje, te se pomoglo u ispumpavanju vode iz pumpnih stanica i nekih privatnih objekata. U obilasku je i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić zajedno sa zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe i načelnikom lokalnog Stožera civilne zaštite Denisom Matoševićem.

U Stožeru očekuju da će se ljudi javljati tijekom cijelog dana te pozivaju na strpljenje jer su sve službe maksimalno angažirane kako bi se situacija što prije vratila u normalu. Također, pozivaju građane na oprez u prometu.

Istra – U srijedu 85 novozaraženih

POREČ: Usluga na natječaju iznajmljuje tri poslovna prostora