in

VIJEĆNIČKO PITANJE: Rješavaju se problematične prometnice u Červar-Portu

Riva u Červar Portu - Foto Tanja Kocijančić

Na 9. sjednici Gradskog vijeća Grada Poreča tijekom aktualnog sata postavljena su brojna relevantna i zanimljiva pitanja vijećnika.

Jedno takvo bilo je i pitanje vijećnice Azre Brođanac (IDS) upućeno Marinu Poropatu, pročelniku Upravnog odjela za komunalni sustav Grada Poreča, vezano uz prometnice u Červar-Portu, naselju porečke periferije.

Červar Porat - Foto Tanja Kocijančić svibanj 2022
Červar Porat – Foto Tanja Kocijančić

Iako je, navodi vijećnica, poznato kako je imovinsko-pravna situacija u Červar Portu komplicirana, pitanje prometnica jest pitanje o javnim površinama koje se tiču svih.

Podsjećamo, otkako je Červar Porat izgrađen sedamdesetih godina kao elitno turističko naselje, njegove ceste, kao i ostale društvene površine pripadale su tvrtkama Plava Laguna i Euroturist.

S godinama je naselje promijenilo namjenu u prostor stalnog boravka mještana, ali problemi s vlasništvom nisu u potpunosti riješeni.

Složenost situacije potvrdio je pročelnik Marino Poropat rekavši kako je nekadašnja tvrtka Euroturist i dan danas u zemljišnim knjigama upisana kao vlasnik velikog djela zemljišta, što predstavlja problem.

„Mi u skladu s mogućnostima i sredstvima radimo na orijentiranju prometnice po dozvoli zakona, te pokušavamo riješiti što više toga u što kraćem roku, sukladno planiranim sredstvima“, zaključio je pročelnik Poropat.

novac kune novčanice policija ilustracija

Djelatnica pošte pronevjerila više od 405.000 kuna

akcija darivanja krvi foto pixabay

Akcija darivanja krvi u Poreču u subotu – FALE SVE KRVNE GRUPE!