in

Djelatnica pošte pronevjerila više od 405.000 kuna

Ilustracija MUP

55-godišnjakinja klijente pošte u jednom dijelu Istre oštetila za više od 405.000 kuna

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je 13. svibnja 2022. podiglo pred Općinskim sudom u Pazinu optužnicu protiv hrvatske državljanke (1967.) zbog počinjenog kaznenog djela pronevjere, krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Okrivljenici se stavlja na teret da je od 2019. do 2021. godine, kao zaposlenica u poštanskom uredu u jednom gradu na području Istre, izdavala naloge za isplatu novca s računa klijenata te ih lažno potpisivala, nakon čega je s njihovih računa dizala novac u gotovini, a kako bi prikrila podizanje novčanih sredstava, tereti ju se da je na izvadcima o promjenama i stanju na računu unosila neistinite podatke o stanju računa koje je potom, tako prepravljene, dostavljala klijentima.
Okrivljenicu se tereti da je tijekom veljače 2019. godine, nakon što ju je klijent zatražio sklapanje ugovora o štednji te oročenje novčanog iznosa od 40.000 kuna, iskoristila njegovo povjerenje i sastavila zahtjev za izdavanje udjela u investicijskom fondu kojeg je klijent potpisao uvjeren kako potpisuje ugovor o štednji. Okrivljenica taj zahtjev nije uplatila u fond već je, tereti ju se, novac osobno podigla za sebe.    

Tereti ju se da si je opisanim protupravnim postupanjem pribavila imovinsku korist u iznosu od 405.500 kuna te je Županijski sud u Puli, na temelju prijedloga ovog državnog odvjetništva, odredio privremenu mjeru zabrane otuđenja i opterećenja nekretnina u njezinom vlasništvu.

Izvor DORH

NI GA ČA JE PAZIN: Umirovljenici građanima poklanjaju interpretacijsku šetnju

Riva u Červar Portu - Foto Tanja Kocijančić 31-5-2022

VIJEĆNIČKO PITANJE: Rješavaju se problematične prometnice u Červar-Portu