in

Vikend u Klubu za mlade Poreč: Udruga Capybara organizira igraonice društvenih igara i druženje uz kartaške igre

Foto Udruga Capybara

Udruga Capybara u Poreču u subotu 2. ožujka organizira igraonicu stolnih društvenih igara za sve uzraste s početkom u 16 h, a u nedjelju 3. ožujka od 15 h nastavlja se redovno druženje uz suvremene kolekcionarske kartaške igre. Ove nedjelje na repertoaru je igra Magic: The Gathering. Obje aktivnosti odvit će se u prostorijama Kluba za mlade Poreč u starom gradu, besplatne su, nisu potrebne najave i pogodne su i za potpune početnike.

Do sada ste mogli primijetiti da Udruga Capybara ima redovne aktivnosti kao što su igraonica dalekoistočne misaone igre Go svaki četvrtak 18 – 20 h, igraonicu kolekcionarskih kartaških igara svake nedjelje 15 – 20 h, igraonicu stolnih društvenih igara svake druge subote 16 – 21 h, a još aktivnosti se “kuha”, kao što su igre igranja uloga (RPG) i kreativne radionice.

Osim redovnog sadržaja Udruga Capybara organizira i periodične aktivnosti kao što je prošle godine bio Capybara Championship, zbir natjecanja u društvenim igrama, a od ove godine planira se da isti izraste u CapyKon – konvenciju aktivnosti kvalitete slobodnog vremena. CapyKon će se odviti krajem godine, a posjetitelji će osim dosadašnjih natjecanja u društvenim igrama imati prilike prisustvovati predavanjima, prezentacijama i projekcijama, te raznom zabavnom sadržaju.

Kroz godinu udruga organizira i sudjeluje u organizaciji javnih događanja iz domene glazbe, ekologije i kvalitete slobodnog vremena u suradnji s Gradom Porečom, Hrvatskim Go savezom, školama, te drugim udrugama i institucijama, koristeći javne manifestacije kao mehanizam za baviti se temama kao što su međugeneracijska solidarnost, tolerancija, međunarodna suradnja i socijalna kohezija.

U sve svoje aktivnosti Capybara nastoji tražiti i uključiti suradnike, koji su najčešće udruge sa sličnim interesima i ciljevima, pa i ovim putem udruga upućuje otvoreni poziv na suradnju svim zainteresiranim institucijama, udrugama, ali i pojedincima i pojedinkama zainteresiranim za društveni angažman i doprinos općem dobru lokalne zajednice.

Za više informacija o djelovanju ove udruge posjetite mrežne stranice udruge na Facebooku UdrugaCapybara i Instagramu UdrugaCapybara.

Foto POU Buje

U Bujama u subotu nastupa nagrađivana grupa Monsieur Doumani s Cipra

Foto OŠ Finida Poreč

POREČ: Finida izvrsna na natjecanju iz matematike. Velik uspjeh Krešimira Fadige