in

U Bujama u subotu nastupa nagrađivana grupa Monsieur Doumani s Cipra

Foto POU Buje

KONCERT: Monsieur Doumani – Avant folk music s Cipra u subotu 2. ožujka u 20 sati u kinodvorani bujskog Pučkog otvorenog učilišta na Trgu J.B. Tita 6 u centru. Ulaz je besplatan.

Višestruko nagrađivana grupa Monsieur Doumani osnovana je 2011. godine u Nikoziji, na Cipru. Ova višestruko nagrađivana ciparska trojka oduševljava publiku diljem svijeta posljednjih deset godina glazbom s dubokim korijenima na istoku Mediterana. Njihova glazba široko je predstavljena na svjetskim medijima, a sudjelovali su na najslavnijim festivalima poput ESNS, Womex, Womad, Sziget, Trans Musicales, Sukiyaki Meets the World. Iako se njihov sastav može činiti neobičnim za tročlanu grupu, Monsieur Doumani koristi elektroniku, efekte i loop pedale kako bi istraživali svijet koji je osvježavajući i uzbudljiv. Njihov četvrti album, objavljen pod poznatom Glitterbeat Records, gura njihove prepoznatljive mediteranske zvuke u duboko psihodeličan i avangardno-folk smjer. Plesna oluja gudačkih instrumenata, višeslojno pjevanje i niski tonovi vođeni trombonom.

U svojim tekstovima govore o velikim problemima u društvu, a posebnu pažnju pridaju podijeljenosti Cipra te se zalažu za brisanje granica na otoku/državi.

Monsieur Doumani su za svoj rad dobili brojne nagrade, a posebno treba istaknuti kako ih je ugledni Songlines 2019. proglasio najboljom world music grupom na svijetu.

Učilište Buje - Foot Tanja Kocijančić
Učilište Buje – Foot Tanja Kocijančić

desert tar degustazione

TAR: Dan žena u Kući tradicijske gastronomije DeguStazione. Rezervirajte na vrijeme

mladi društvo zabava capybara

Vikend u Klubu za mlade Poreč: Udruga Capybara organizira igraonice društvenih igara i druženje uz kartaške igre