in

VIRUS PRESUDIO: Buzet Classic Rally odgođen

Nažalost ove godine novoosnovani Buzet Classic Club neće moći na desetu godišnjicu održanog susreta održati već pripremljeni međunarodni BUZET CLASSIC RALLY koji je bio najavljen za subotu, 7. studenog.

Razlog je poznat. Epidemiološki uvjeti uzrokovani virusom Covid-19 odnose još jednu žrtvu, a to je oldtimer natjecanje koje se trebalo odvijati sa startom u Buzetu, pa kroz Sovinjak, Vrhuštinu, Hum, Ročko Polje, Ćićariju, Zrenj i Oprtalj, s ciljem u Livadama.

Voucheri su već bili podijeljeni za preko 150 posada iz pet zemalja i taj bi susret, odnosno natjecanje premašilo onaj starogradski prije deset godina. Organizatori, predsjednik Buzet Classic Cluba Dražen Fantinić i dopredsjednik Robert Marušić ističu da je to sada samo odgoda.

Za slučaj da epidemioloških mjera više ne bude, razmatraju dva datuma kojim bi slavili Buzet. Subote 17. ili 24. travnja 2021., što se poklapa s blagdanom Sv. Jurja, zaštitnika Buzeta. Organizatori posebno ističu da su buzetski auto susreti drugačiji jer većina posada dolazi dan ranije i odlazi dan kasnije što turistički po noćenjima podiže uspješnu buzetsku statistiku.

Ugostitelji zadovoljno trljaju ruke, jer radi se o osobama više platežne moći koje istarske tartufe i druge tradicionalne delicije zadovoljno kušaju, priopćeno je iz Buzet Classic Cluba.

Ponuda poslova u ISTRI: Traže se inženjeri geodezije, zidari, radnici u proizvodnji…

Iz Sparovih trgovina povučeni krekeri