in

KORONA odgodila Dane otvorenih vrata agroturizama Istre

AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre Pazin u suorganizaciji Istarske županije i u suradnji s ostalim partnerima projekta kontinuirano iz godine u godinu organizira manifestaciju Dani otvorenih vrata agroturizama Istre. Tradicionalna istarska gastronomija sadržava autentične priče u kojima su utkani tragovi burne istarske prošlosti i težačkog načina života te upravo manifestacija Dani otvorenih vrata agroturizama Istre kroz istinske doživljaje predstavlja istarsku kulinarsku baštinu.

Ovogodišnje 11. izdanje ove jedinstvene enogastronomske manifestacije trebalo se održati vikendima u studenom. Prema uputama dobivenim od Stožera civilne zaštite Istarske županije i s obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju po pitanju COVID-19 u Istarskoj županiji ali i u cijeloj zemlji, odlučeno je da se manifestacija odgodi za proljeće 2021. godine.

Projekt „Dani otvorenih vrata agroturizama Istre“ zamišljen je u obliku manifestacije koja ima za cilj obogaćivanje turističke ponude i produženje turističke sezone kroz promociju seoskih domaćinstava koja se bave agroturističkom djelatnošću, radi očuvanja i razvoja ruralnog područja Istre, valorizacije prirodne, kulturne i kulinarske baštine te oživljavanja tradicionalnog graditeljstva i zanatstva na istarskim agroturizmima.

Manifestacija se organizira pod pokroviteljstvom Upravnog odjela za turizam i Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu Istarske županije, te u suradnji s Istarskom razvojnom turističkom agencijom, Turističkom zajednicom Istarske županije i Hrvatskom gospodarskom komore, Županijskom komorom Pula.

Istarski umjetnici Elvis Berton i Darko Brajković izlažu u Zagrebu na izložbi HVATAČI SNOVA

Ponuda poslova u ISTRI: Traže se inženjeri geodezije, zidari, radnici u proizvodnji…