in

VIŽINADA: Konačno počela gradnja vrtića!

Jedan od najvećih i najvažnijih projekata u Vižinadi konačno je startao.

Počela je, naime, gradnja vrtića u kojem će se smjestiti svi mališani ove općine, i to u vrtićkim i jasličkim skupinama.

Nedavno smo zabilježili potpisivanje ugovora između načelnika Marka Ferenca sa zajednicom ponuditelja – tvrtkama Vladimir Gortan iz Pazina i Domprojekt iz Zagreba. U ime zajednice ponuditelja ovaj ugovor „težak“ 10,62 milijuna kuna potpisao je predsjednik Uprave Vladimira Gortana Darvin Žufić.

Vrtić je na vrhu liste prioriteta Općine Vižinada i sigurno će razveseliti sve obitelji s djecom.

Gradnja vrtića prema planu bi trebala trajati osam mjeseci, pa se očekuje da će s radom početi u rujnu 2020., na početku nove pedagoške godine.

Novi, prošireni vrtić moći će primiti 55 djece u dvije vrtićke i jednoj jasličkoj skupini. Općina na teret svog proračuna planira zaposliti još tri odgajatelja.

Vižinada je, k tome, za izgradnju i opremanje vrtića sklopila i ugovor o obavljanju stručnog nadzora s porečkom tvrtkom Istra Inženjering, vrijedan gotovo 249 tisuća kuna.

Podsjetimo i to da je Vižinada, zajedno s Porečom i Kaštelirom, jedna od rijetkih sredina u Istri u kojima se bilježi pozitivan prirodni prirast.

Sve je spremno za najveći plivački događaj: POREČKI DELFIN 24. kolovoza na Picalu

OSKAROVCI U KAŠTELIRU: Megahit “A star is born” u subotu u ljetnom kinu