in

Sve je spremno za najveći plivački događaj: POREČKI DELFIN 24. kolovoza na Picalu

Foto Facebook

Približava se 20. izdanje Porečkog delfina, najvećeg plivačkog sportsko-rekreativnog natjecanja na ovim prostorima. Ove se godine tradicionalni Porečki delfin održava 24. kolovoza, tjedan dana ranije nego prijašnjih godina.

Posebnost ovog međunarodnog natjecanja u organizaciji Kluba za daljinsko plivanje Poreč je u tome što se svatko može prijaviti i sudjelovati, od amatera i zaljubljenika u plivanje i vodene sportove do profesionalaca. Uz napeto natjecanje, organizatori i ove godine za natjecatelje i njihove navijače pripremaju vrhunsku zabavu i popratne sadržaje. Mnogobrojni će gosti tako moći uživati u posebno organiziranim zonama poput Kid’s, Fun i Relax zone.

Plivačka se staza nalazi u sjevernom porečkom akvatoriju s pogledom na starogradsku jezgru Poreča. Glavni događaj je natjecateljski CRO CUP plivački maraton na 5.000 metara, dok rekreativci mogu birati između tri razine dionica od 1.500, 3.000 i 5.000 metara. Rekreativni maratoni se također mogu plivati prsno, leđno ili bilo kojom drugom disciplinom, a sudionici mogu koristiti i rekvizite kao što su peraje ili madraci na napuhavanje.

Porečki delfin jedan je od događaja u Poreču s najdužom tradicijom i manifestacija koja dodatno promovira Poreč kao destinaciju primamljivu sportašima i ljubiteljima aktivnog života. Dugotrajnosti i kvaliteti manifestacije značajno pridonosi podrška partnera i sponzora, Turističke zajednice grada Poreča i Valamar Riviere.

Od ove se godine plivači po prvi put mogu prijaviti kroz samo nekoliko klikova putem online prijave na web stranici Porečkog delfina – www.poreckidelfin.com gdje mogu pronaći i sve dodatne informacije o ovogodišnjem plivačkom maratonu.

Kotizacije se mogu uplatiti i putem PayPala. Cijena kotizacije od 1. do 22. kolovoza iznosi 90 kuna, a 23. kolovoza kao i na dan manifestacije 100 kuna.

DRAGOCJENA ETNOGRAFSKA ZBIRKA U KAŠTELIRU – Kreće izrada stalnog postava i bolja valorizacija predmeta koje je počeo sakupljati Vittorio Rossoni

VIŽINADA: Konačno počela gradnja vrtića!