VIŽINADA: Krenula izgradnja kanalizacije u 5 naselja

Radovi u Mekišima

-Veseli me početak radova na izgradnji kanalizacijskog sustava za naselja Crklada-Grubići-Ferenci-Filipi-Mekiši čime će se osigurati kvalitetniji uvjeti života i veća zaštita naše okoline, osobito podzemnih voda. Radi se o trećem sustavu koji se gradi na području naše općine te će po završetku radova oko 60% stanovništva biti obuhvaćeno kvalitetnim sustavima odvodnje. Investitor je IVS Buzet, a vrijednost radova je 13,4 milijuna kuna s PDV-om, saznajemo od načelnika Općine Vižinada Marka Ferenca.

Radovi su započeli u naselju Mekiši, te će redom se odvijati u naseljima Filipi, Crklada, Ferenci i Grubici kroz narednih 12 mjeseci. U slučaju bilo kakvih pitanja o tijeku radova, građani se mogu obratiti u općinsku upravu, dok se lokacije kućnih priključaka dogovaraju na licu mjesta s voditeljem gradilišta. Redovne tjedne koordinacije održavaju se četvrtkom u 12 sati na gradilištu.

-Do sada su izgrađena dva sustava na području Općine, i to u Vižinadi i Ritošinom Brigu, investicije financirane putem programa europskih fondova, te već ovih dana započinje spajanje na mrežu u naselju Ritošin Brig, saznajemo nadalje od načelnika. Također, u tijeku je i izrada glavnog projekta za sustav u naseljima Lašići, Vrh Lašići, Bukori, Baldaši i Ohnići, a planiraju započeti izradu projektne dokumentacije i u drugim naseljima.

JESTE LI KUPILI NOVI UREĐAJ? Istarska županija prelazi na novi televizijski signal

POREČ: Rukometaši u samoizolaciji zbog jednog zaraženog suigrača