in

POREČ: Rukometaši u samoizolaciji zbog jednog zaraženog suigrača

Kako smo danas doznali, deset igrača i trener Ilija Lovrinović iz Rukometnog kluba Poreč u samoizolaciji su još od ponedjeljka, 2. studenog, a doma ostaju do petka, 13. studenog.

Naime, kako smo doznali u ovom porečkom klubu, na treningu 2. studenog došao je i njihov igrač koji putuje iz Pule, a za kojeg se ispostavilo da je pozitivan na koronavirus. Od tog su dana svi koji su te večeri bili s njim na treningu morali su ostati kod kuće. Od 16 igrača i drugog tehničkog osoblja, samo ih je deset bilo na treningu zajedno s trenerom, pa ostali nisu morali u samoizolaciju.

Igrač koji je zaražen koronavirusom ima blage simptome i dobro je, a ostali koji su bili u kontaktu s njim u ovih sedam dana nisu razvili nikakve simptome.

Zbog toga su porečki rukometaši morali odgoditi proteklog utorka utakmicu protiv RK Sesvete, a odgodit će i utakmicu koja se trebala igrati u subotu, 14. studenog, protiv riječkog Zameta. Naime, kako dečki iz samoizolacije izlaze dan ranije, suparnici će izaći u susret, jer Porečani bi vjerojatno bili na terenu u slabijoj formi zbog gotovo dva tjedna bez treninga. Proteklog vikenda Porečani nisu imali utakmicu po rasporedu, pa zasad ostaju s dvije utakmice u zaostatku.

VIŽINADA: Krenula izgradnja kanalizacije u 5 naselja

POREČ: Nova LED rasvjeta u Vežnaverima, do kraja godine i z Baderni, Fuškulinu i Žbandaju