in

VIŽINADA: Krenula obnova raskrižja i gradnja rotora – Donosimo zaobilazne pravce

Gradilište novog kružnog toka u centru Vižinade

Rekonstrukcija županijskih cesta u Vižinadi je započela, a prometnice će uskoro za sve nas biti kvalitetnije i sigurnije. Kako bi radovi bili što brže gotovi, molimo vas da kroz raskrižje prolazite što manje i zahvaljujemo na strpljenju, naglasio je načelnik Općine Vižinada Marko Ferenac povodom početka radova.

Vižinada gradnja rotora rekonstrukcija raskržja gradilište bager
Gradilište novog kružnog toka u centru Vižinade

Radovi su službeno startali 16. studenog i trajat će do 7. ožujka 2022., do kada će biti dopušten prolazak preko gradilišta samo školskom autobusu, vozilima opskrbe te vozilima stanara.

Svima ostalima promet nije dopušten i za njih je osiguran alternativni pravac Ponte Porton – Motovun – Karojba – Višnjan – Kukci u oba smjera.

Kako smo već objavili, projekt vrijedan 2,2 milijuna kuna realizira se u suradnji sa Županijskom upravom za ceste Istarske županije koja je i investitor spomenutih radova, a sufinanciraju ga Ministarstvo unutarnjih poslova (300.000 kuna) i Općina Vižinada (450.000 kuna). Projektom je obuhvaćena rekonstrukcija ceste, izrada mini rotora i uređenje nogostupa i pripadajućih pješačkih prijelaza radi veće sigurnosti kako vozača tako i pješaka u prometu.

vižinada obavijest o zatvaranju prometa

martina rioža

Vikend bez bodova za stolnotenisačice Vrsara

muzej rovinj

Sanacija čuvaonice likovnih djela rovinjskog Muzeja