in

VIŽINADA: Načelnik i predsjednica Vijeća primili novinare uoči Božića

Foto Tanja Kocijančić

Blagdansko vrijeme prilika je i za druženje s novinarima kako bi im se zahvalili za rad tijekom godine. Stoga su tim povodom načelnik Vižinade Marko Ferenac i predsjednica Općinskog vijeća Neda Šainčić Pilato upriličili danas prijem za novinare medija s kojima surađuju, te im čestitali blagdane.

Načelnik je podsjetio na brojne važne projekte i događanja koja su obilježila 2019. u Vižinadi, s posebnim naglaskom na gradnju novog vrtića s jaslicama za ukupno 55 djece koji bi trebao biti gotov do proljeća. Prve mališane primit će početkom rujna, sa starom nove pedagoške godine. Od brojnih drugih projekata Ferenac je izdvojio i titulu „Općina – prijatelj djece“, koju su nedavno dobili nakon dvije godine brojnih aktivnosti koji su prethodili i koji su bili ključni da bi se mogli kandidirati.

Uređenje Centra za posjetitelje Maraston još je jedan od važnih investicija, koja će završnu fazu doživjeti u 2020., a pridonijet će privlačenju novih turista u Vižinadu, kao i nova Strategija razvoja turizma koja se također donosi.

-Želja nam je da Vižinada postane još bolje mjesto za život za naše mještane svih dobi, naglasio je načelnik.

Predsjednica Vijeća Šainčić Pilato izrazila je veliko zadovoljstvo što je proračun za 2020. usvojen jednoglasno.

-Dobili smo najveći proračun do sada, u visini od 23,3 milijuna kuna. Jako sam sretna što smo taj najvažniji dokument donijeli jednoglasno. Imamo i u sljedećoj godini velikih ambicija i nadamo se da ćemo naše planove ostvariti uz pomoć fondova Europske unije, ali i sufinanciranja države i Istarske županije, kazala je Šainčić Pilato, naglasivši da bi željeli da ovo druženje s novinarima na kraju godine postane tradicija. Zahvalila se svim medijima što ih prate i također im zaželjela uspješnu 2020. godinu.

BADNJAK na Adventu Poreč – Besplatna marenda za sve

VRSAR: Djevojka zadobila teške ozljede nakon što su nju i mladića usred noći pretukli