in

VIŽINADA obilježila Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Danas je povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja delegacija Općine Vižinada koju su predvodili načelnik Marko Ferenac i predsjednica Općinskog vijeća Neda Šainčić Pilato položila vijence i zapalila svijeće kod središnjeg križa na grobljima Božje polje i Sveti Vital u spomen poginulim i nestalim braniteljima Domovinskog rata.

VIŽINADA obilježila Dan pobjede i domovinske zahvalnosti
Vižinada

Tomu su prisustvovali još i zamjenik načelnika Oliver Arman, Marcel Beato u ime Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Valter Šikman iz Udruge antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske, te potpredsjednik Općinskog vijeća Maksimilian Ritossa.

Načelnik Ferenac je u prigodnom obraćanju prisutne pozvao da minutom šutnje odaju počast žrtvama Domovinskog rata kao i onima koji su svojim doprinosom sudjelovali u stvaranju neovisne Republike Hrvatske, a kojih danas nema.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj datum 1995. godine Hrvatska vojska je oslobodila okupirani Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

Hrvatska - 24 novozaraženih, produžene mjere za svadbe u najugroženijoj županiji

Hrvatska – 24 novozaraženih, produžene mjere za svadbe u najugroženijoj županiji

Mjesec poduzetništva u Poreču: Još ima slobodnih mjesta za edukacije izrade poslovnih planova i pripremu projekata za EU fondove

POREČ: U petak predavanje “Ulaganje u prodajna mjesta, kušaonice i nabava vozila za proizvode ribarstva i akvakulture”