in

VIŽINADA: Otkazane Slatka Istra i Sveta Marija Vela

Turističko vijeće Turističke zajednice općine Vižinada na zadnjoj sjednici donijelo je odluku o otkazivanju ovogodišnje manifestacije Slatka Istra i Sveta Marija Vela, s ciljem smanjenja mogućnosti pojave zaraze i širenja COVID-19 koronavirusa.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije vezano uz COVID-19 bolest u Republici Hrvatskoj i našem okruženju, a sukladno odluci Stožera civilne zaštite Istarske županije potrebno je otkazati sva javna okupljanja i javne manifestacije.

-Na ovakvim događajima dolazi do okupljanja većeg broja posjetitelja što onemogućava održavanje fizičke distance i otežava provođenje protuepidemijskih mjera. Okupljanja velikog broja ljudi predstavljaju događaje visokog rizika za širenje zarazem, što može povećati broj zaraženih i oboljelih u kratkom vremenskom razdoblju i dodatno ugroziti zdravlje stanovništva Istarske županije i opteretiti zdravstveni sustav u županiji. Zbog svega navedenog ocijenjeno je da se ovogodišnja Slatka Istra i Sveta Marija Vela neće održati, poručili su iz Turističke zajednice.

Riječ je o tradicionalnim feštama koje se organiziraju više od 20 godina. Proslavi Svete Marije Vele 15. kolovoza redovito dan ranije prethodi Slatka Istra, najslađa gastronomska manifestacija u Istri na kojoj domaćice izlažu svoje tradicionalne kolače i slastice, a najvolje dobivaju nagrade.

U Kašteliru projekcija “Moja luda ljubav” u suradnji s Motovunskim filmskim festivalom

U Brtonigli za djecu i roditelje kreativna radionica izrade predmeta od gline