in

VIŽINADA – Paketići dobrote za djecu Banovine i dalje se prikupljaju

Općina Vižinada, kao prijatelj djece, poreknula je akciju ​„PAKETIĆI DOBROTE – DJECA VIŽINADE ZA DJECU BANOVINE“​ u kojoj će se prikupljati ​didaktički materijal (olovke, kemijske, gumice, šiljila, bojice, flomasteri, kistovi, ravnala, šestari), slikovnice i knjige za djecu, sitne higijenske potrepštine (četkice i pasta za zube, papirnate maramice, vlažne maramice, vlažni toalet papir, dezodorans, šampon, sapun…) sitne igračke, rukavice, kape, šalovi, slatkiš​ za djecu i mlade iz potresom pogođenih područja.

Pozivaju i sve srednjoškolce i studente da se odazovu i na ovaj način pomognu nekom svom vršnjaku. Dobro došla je i pomoć odraslih sumještana koji žele sudjelovati u ovoj akciji i razveseliti potrebitu djecu i mlade.

-Molimo vas da, ako ste u mogućnosti, sve što želite donirati stavite u ​kutiju za cipele ili sličnu kutiju​ i zamotate je. Za sve one koji nisu u mogućnost to napraviti, zamotat će naši volonteri. Uz donaciju možete priložiti i ​poruku potpore, pismo s dobrim mislima i željama ili crtež.

PAKETIĆI DOBROTE se prikupljaju i danas, 5. siječnja u Domu kulture Vižinada od 9 do 12 i od 16 do 19 sati.

-Molimo vas da na zapakirane pakete koje nam donosite svakako označite; muško ili žensko te također za koje godište je paket namijenjen: od 0-5 godina, od 5-10 godina i iznad 10 godina Tako ćemo lakše dostaviti potrebnu pomoć u prave ruke, poručuju iz Vižinade.

Jučer je prikupljeno 65 paketa, volonterke marljivo su ih zaprimale i pakirale. Paketi su dolazili od svuda, ne samo s područja Općine Vižinada već i iz Poreča, Tara i drugih naselja.

Istarski stožer – U utorak potvrđena 65 nova slučaja, većina iz samoizolacije

prometna policija

POREČ: Vozio pijan i bez vozačke dozvole