in

VIŽINADA: Pridružite se eko akciji povodom Dana planeta Zemlje

Arhiv - Foto Općina Vižinada - Eko akcija 30.04.2022.

I ove godine će travanj u Vižinadi biti u znaku očuvanja okoliša i ekološke svjesnosti, pa iz Općine Vižinada pozivaju sumještane da se pridruže “Eko akciji 2023.” koja će se povodom Dana planeta Zemlje održati u subotu 22. travnja.

Okupljanje sudionika eko akcije je od 7.30 do 8 sati u Vižinadi kod vatrogasnog doma te od 14 do 14.30 sati u Brigu kod Faroža.

-S obzirom da će se čistiti zajedničke površine i područje uz staze i putove, nadamo se da ćete se ovoj hvalevrijednoj inicijativi odazvati u velikom broju. Pritom vas molimo da na eko akciju sa sobom ponesete alat (grablje) i rukavice. Tko vrijedno radi taj i ogladni, pa smo za sve koji se odazovu eko akciji predvidjeli zajednički ručak. Podsjećamo vas da smo i prošle godine u travnju imali vrlo uspješnu eko akciju tijekom koje smo od otpada očistili šumske staze i Parenzanu, ujedinjeni u zajedništvu kojem je cilj ljepša i čišća priroda, ali i podizanje ekološke svijesti kako bi ljudi prestali prirodu zagađivati smećem. Ovakve akcije uvijek imaju i edukativni karakter, osobito za djecu koja sudjelujući u njima od malih nogu uče da trebaju čuvati okoliš u kojem odrastaju, pozivaju iz općine.

Okupljanje je u subotu 22. travnja s plemenitim ciljem kako bi područje općine svi zajedno učinili ljepšim, čišćim i ugodnijim.

Snimio Manuel Paljuh/IBS - Prijašnji susret Istre i Bistona

U subotu se nastavlja natjecanje u Super HBL: Porečka Istra ugostit će prvaka Bistona

Foto Vlada RH dino kozlevac

Vatrogasci na radnom sastanku kod premijera