in

VIŽINADA: Udruga Sonda pokreće Savjetovalište za lokalne brendove

Novi Kreativni centar u Vižinadi - Foto Studio Sonda

Projekt udruge Sonda za promicanje kreativnosti, edukaciju i razvoj lokalne zajednice jedan je od odabranih za dobivanje sredstava u sklopu natječaja „Mali projekti za bolje sutra“ koji svake godine raspisuje Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva Istre, stoji u nedavno objavljenim rezultatima. Projekt pod nazivom “Savjetovalište za lokalne brendove” dobio je na natječaju 22.730,27 kuna.

Kroz program edukacija pružiti će se potpora poduzetnicima mlađe životne dobi u području razvoja brendova, koji su ukorijenjeni u lokalnoj zajednici, pri plasmanu njihovih proizvoda i usluga na tržište. Kreativnim i praktičnim procesima koji rezultiraju konkretnim proizvodima i rješenjima sudionici edukacija steći će znanje o produkciji kreativnih rješenja, radu na prepoznatljivosti brenda i tržišnom pozicioniranju te kako će stečeno znanje praktično primjeniti na primjeru vlastitih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i lokalnih obrta te tako će sami postati nositelji promjena i inovacija.

Iznimno nam je drago da je Zaklada prepoznala projekt kao jedan od onih koji pomažu u tome da svi zajedno imamo bolje sutra, jer to zaista i jest njegova namjena. Kroz program edukativnih radionica namjera nam je pružiti potporu u području razvoja brendova, a koji su ukorijenjeni u lokalnoj zajednici, ne samo u Vižinadi, nego i u okolici. Sudionici će znanja prikupljati uz svoj kreativni rad na praktičnim primjerima u našem Kreativnom centru u Vižinadi, a kasnije će ta znanja vjerujemo moći primjeniti na vlastitim  gospodarstvima ili obrtima, uvidjeti važnost povezivanja dizjana i komunikacije s lokalnim proizvodima i uslugama. To je još jedan u nizu projekata kojim osnažujemo lokalnu zajednicu na način da edukacija bude besplatno dostupna zainteresiranim pojedincima koji već stvaraju ili će u budućnosti stvarati nove vrijednosti, a u konačnici činiti i bolje društvo, izjavil je Silvija Kovačić, izvršna direktorica Udruge Sonda. 

Foto Ured Predsjednika Republike hari herak milanović

Prijem kod Milanovića: Sokolarstvo uvršteno na UNESCO-vu listu nematerijalne svjetske baštine

PULA: Uskoro očevid policije. Strahuje se da bi nova bura mogla opet razbuktati požar