in

Vižinadi 15 tisuća eura za uvođenje besplatnog wi-fija na javnim mjestima

Božić dolazi, a s njim i dobre vijesti iz Bruxellesa za Vižinadu, koja je upravo ostvarila bespovratnu potporu (vaucher) u iznosu 15 tisuća eura za uvođenje besplatnog wi-fija na javnim mjestima!

Nakon što se čak 366 hrvatskih općina i gradova prijavilo na europski natječaj WiFi4EU koji omogućava sredstva za nabavku najsuvremenije opreme za wi-fi pristupne točke na javnim mjestima, sredstva su odobrena za 224 hrvatske općine igradove, što iznosi ukupno 3,36 milijuna eura. Među njima se nalazi i  Vižinada, objavio je na Facebooku ogranak SDP-a te općine. Također, SDP je na svojim stranicama čestitao svim dobitnicima i posebno pohvalio zastupnika u EU Parlamentu Tonina Piculu koji je promovirao spomenuti natječaj u Hrvatskoj.

-Inicijativom WiFi4EU u općinama diljem Europe promiče se besplatan Wi-Fi pristup za građane u javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice, zdravstveni centri i muzeji. Ovim sredstvima riješit ćemo besplatan internet na trgu, u centru za posjetitelje Maraston i na drugim punktovima, istaknuo je općinski načelnik Marko Ferenac na Facebooku.

Vlasnik Plodina: ‘Želimo kupiti Konzum i biti prvi trgovac na hrvatskom tržištu!’

Svi na klizanje u Vrsar od iduće subote