in

Vlasnik Plodina: ‘Želimo kupiti Konzum i biti prvi trgovac na hrvatskom tržištu!’

Plodine žele kupiti Konzum i time postati trgovački igrač broj jedan u Hrvatskoj, najavio je Mile Ćurković, vlasnik i predsjednik uprave Plodina u intervju za Novi list.

– Novi vlasnici su bankari, vjerovnici, a moja je procjena da banci to nije temeljni posao, a čim konsolidira kompaniju, ovaj trgovački dio će prodati, za što se mi spremamo i to želimo, kazao je.

– Mislim da će cjelokupni proces konsolidacije trajati dvije do tri godine, i mi ćemo se kroz to razdoblje dodatno pripremati, tako da u pravom trenutku budemo u potpunosti spremni za tu potencijalnu akviziciju. To će biti najzanimljivija akvizicija za sve nas u ovom sektoru. Čekamo rasplet situacije u Agrokoru. Ne vjerujem da smo jedini zainteresirani, ali vjerujem da ćemo za preuzimanje Konzuma biti najspremniji. Jer tu nije riječ samo o financijama. Za to morate biti spremni kadrovski, organizacijski, logistički, a mi smo sve pretpostavke ostvarili, kaže Ćurković i dodaje da će onaj tko uspije kupiti Konzum biti definitivno glavni na hrvatskom maloprodajnom tržištu i više ga definitivno nitko neće moći prestići – kazao je za Novi list.

Položen kamen temeljac za dogradnju Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki

Vižinadi 15 tisuća eura za uvođenje besplatnog wi-fija na javnim mjestima