in

VOZAČI OPREZ! Ceste su mokre i skliske, vožnju otežava i magla

Ilustracija Pixabay

Kolnici su mokri i skliski mjestimice u Gorskom kotaru, Lici i Hrvatskom primorju, a vidljivost je smanjena zbog magle na pojedinim cestama u unutrašnjosti, upozoravaju jutros iz Hrvatskog autokluba.

Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona bit će na pojedinim cestama u Istri i priobalju danas od 15 do 23 sata. Pomorski i željeznički prijevoz teku uglavnom redovito.

Pravila koja vrijede na granici

Podsjetimo, Stožer civilne zaštite donio je odluku kojom se privremeno zabranjuje, odnosno ograničava prelazak osoba preko svih graničnih prijelaza. Odluka traje do 15. siječnja.

Putnici koji dolaze iz takozvanih zelenih područja EU ne trebaju PCR test niti ispunjavanje dodatnih uvjeta za ulazak u Hrvatsku Svi ostali koji dolaze iz EU trebaju predočiti negativni PCR test koji nije stariji od 48 sati ili se testirati pri dolasku u Hrvatsku i biti u samoizolaciji do dospijeća nalaza.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će na pojedinim cestama u Istri i priobalju u:

  • četvrtak, 24. prosinca od 15:00 do 23:00 sata;
  • petak, 25. prosinca od 15:00 do 23:00 sata;
  • subotu, 26. prosinca od 14:00 do 23:00 sata;
  • nedjelju, 27. prosinca od 12 do 23 sata;
  • četvrtak, 31. prosinca od 15 do 23 sata.

Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

Krčki most (DC102):

  • vozi se naizmjence, uz ograničenje brzine od 30 km/h (radovi između 1.+700 km i 2.+500 km, do 1.ožujka 2021.)

Istarski ipsilon (radovi):

  • između čvorova Cerovlje i Vranja (A8) vozi se uz privremenu regulaciju prometa te uz ograničenja: dionica čvor Cerovlje-čvor Lupoglav zabrana za vozila šira od 3,00 m; dionica čvor Lupoglav-čvor Vranja u smjeru Rijeke zabrana za sve izvanredne prijevoze; dionica čvor Vranja-čvor Lupoglav u smjeru Istre zabrana za sva vozila šira od 3,00 m.

Ako krećete na put stanje na cestama provjerite na sljedećem linku

https://www.hak.hr/info/stanje-na-cestama/#prohodnost-cesta

Povlače se dva proizvoda iz Lidla

Daje se u zakup poljoprivredno zemljište u Vrsaru, Gradini i na Limu