in

VRSAR – Izmijenjene odluke o komunalnoj naknadi i doprinosu kako bi se korona-kriza lakše prebrodila

Vrsar/Foto Tanja Kocijančić

Vijećnici Općine Vrsar održali su još jednu sjednicu elektronskim putem i izmijenili te dopunili odluke o komunalnom doprinosu i komunalnoj naknadi. Razlog je ponovno prevladavanje financijskih poteškoća u proračunu za 2020. godinu koje su posljedica epidemije izazvane koronavirusom.

Dvije izmjene prihvaćene su u Odluci o komunalnom doprinosu doživjela je dvije izmjene. Prva glasi da se “u svrhu prevladavanja poteškoća uzrokovanih epidemijom koronavirusa 90 posto naplaćenih sredstava komunalnog doprinosa može koristiti i u druge namjene različite od namjena određenih u dosadašnjoj Odluci, odnosno za podmirenje proračunskih rashoda i  izdataka.

Zatim, u drugoj preinaci ove odluke pomoći će se građanima koji grade ili nadograđuju svoj prvi stambeni objekt s jednom stambenom jedinicom ukupne površine 600 kvadrata, ili sudjeluju kao suinvestitori u gradnji svoje prve stambene jedinice u objektu s više stanova, gdje jedna stambena jedinica zajedno s pomoćnim prostorijama (garažom, drvarnicom) ima površinu do 300 kvadrata. Njima će se komunalni doprinos umanjiti za 60 posto uz određene kriterije, za što je potrebno općinskoj upravi podnijeti zahtjev na posebnom obrascu.

Što se tiče izmjene i dopune Odluke o komunalnoj naknadi, odsad će se 80 posto naplaćenih sredstava moći upotrijebiti i za druge namjene, odnosno za podmirenje svih rashoda i izdataka predviđenih u proračunu za ovu godinu.

Croatia: 133 hotels and 65 campsites opened last weekend

Omladinski pogon NK Višnjan 1957 startao s treninzima, održana i radna akcija