in

VRSAR: Komemoracija u čast 30. godišnjici pogibije pripadnika HRZ-a

Komemoracija na vrsarskom aerodromu u čast pogibiji dvojice pripadnike HRZ-a

U organizaciji porečkog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata komemoracijom podno spomen-obilježja na vrsarskom sportskom aerodromu Crljenka u utorak 21. prosinca obilježena je 30. godišnjica pogibije Dragana Garvana i Dragutina Barića pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji su kao tehničari početkom rata osposobljavali avione poljoprivredne avijacije za borbeno djelovanje i obranu domovine. Njih dvojica poginuli su prije 30. godina, nešto prije 13 sati, kad je iz bihaćkog aerodroma spuštajući se kroz Limsku dragu doletjelo 7 MIG-ova 21 takozvane Jugoslavenske narodne armije, koji su svoj ubojit teret ispustili na vrsarski  aerodrom.

vrsar komemoracija aerodrom 30. obljetnica pogibije pripadnika HRZ-a
Komemoracija na vrsarskom aerodromu u čast pogibiji dvojice pripadnike HRZ-a

Počast poginulim polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća odali su supruga pok. Garvana, Katica i kćerka Suzana, načelnik Općine Vrsar Ivan Gerometta, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata te suradnici i prijatelji poginulih branitelja. U svom kratkom obraćanju predsjednik porečkog ogranka UDVDR-a Miro Sošić prisjetio je nazočne o tragičnom događaju, a općinski načelnik osvrnuo se na vrijednosti za koje su poginuli dali svoje živote i našoj obavezi da ih ne zaboravimo.

Nakon komemoracije sudionici su se uputili na vrsarsko groblje gdje su položili cvijeće i zapalili svijeće na grob pokojnog Dragana Garvana.

Velečasni mr. Lino Zohil, župnik u Vrsaru i Gradini održao je prigodne molitve kraj spomen obilježja i na groblju.   


Boris Šverko

VIŽINADA

VIŽINADA: Proračun od skoro 11 milijuna kuna jednoglasno usvojen. U 2022. u planu puno važnih investicija

Gradska palača - Foto Grad Poreč vijećnica

Usvojen porečki proračun u iznosu od 266,2 milijuna kuna – U planu međuzaobilaznica, proširenje Doma za starije, uređenje Marafora…