in

VRSAR: Konačno u prometu novi kružni tok prema Koversadi

Foto Tanja Kocijančić

U promet je jučer pušten novi kružni tok u Vrsaru, u pravcu Koversade, vrijedan ukupno 3,5 milijuna kuna. Nositelj investicije bila je Županijska uprava za ceste iz Pazina, koja je projekt financirala s 1,5 milijuna kuna, dok je Općina Vrsar sudjelovala s 2,1 milijun kuna iz svog proračuna, saznajemo od vrsarskog načelnika Ivana Geromette.

Izvođač radova bila je tvrtka Cesta Pula koja je tu županijsku prometnicu ŽC 5071 Vrsar zatvorila za promet krajem ožujka. Promet se gotovo tri mjeseca odvijao zaobilazno, preko ulica Aldo Negri i Dalmatinska.

-Novim rotorom značajno je poboljšana sigurnost za sve sudionike u prometu, poglavito zato što će promet tom dionicom biti još intenzivniji u budućnosti. Naime, tom će se cestom voziti prema budućoj sportskoj dvorani i građevinskoj zoni Monte Pozzo, za koju smo u fazi donošenja urbanističkog plana uređenja. K tome, turistička tvrtka Maistra najavila je niz novih investicija, poput obnove kampa Koversada i hotelskog naselja Pineta, pa je obnova raskrižja bila nužna, komentirao je načelnik Gerometta.

SOS ŠAPE POREČ: 22. lipnja skupljaju se donacije za nezbrinute životinje

NOVIGRAD: Polaganjem vijenca obilježen Dan antifašističke borbe