in

VRSAR: Na koronu pozitivna ravnateljica vrtića – Gerometta: Nema razloga za brigu

Foto Tanja Kocijančić

Koronavirus se pojavio u Dječjem vrtiću Tići Vrsar, u kojem je pozitivna ravnateljica, inače iz Poreča. Zarazila se u obitelji, doznajemo od načelnika Općine Vrsar Ivana Geromette. Nalaz je stigao prekjučer popodne, a zbog toga su u samoizolaciju morale dvije žene iz administracije. Dobrovoljno je to učinila još i jedna odgajateljica, iako nije bila u direktnom kontaktu s ravnateljicom, a temeljem preporuke svog liječnika. Naime, žena je osjetljivog zdravstvenog stanja.

-Ravnateljica nije imala doticaja s djecom, niti s drugim odgajateljicama, tako da vrtić normalno radi. Naravno, čim smo to saznali obavljena je temeljita dezinfekcija svih prostora i sve ostale epidemiološke mjere, veli načelnik Gerometta i dodaje da je sve pod kontrolom.

Osim Vrsara, koronavirus se ovih dana pojavio i u Dječjem vrtiću Zvjezdice u Puli, gdje je jedna odgajateljica pozitivna i zbog čega se trenutno u samoizolaciji nalazi 18 djece iz jedne vrtićke skupine koja su bila u direktnom kontaktu s njom.

Nazvali smo i načelnika Stožera civilne zaštite Dina Kozlevca koji je naglasio da je stanje u Istri dobro, te da su sve ovo očekivane situacije. Epidemiološki svi se slučajevi obrađuju i nema razloga za brigu, jer se zaraza nije dalje širila. Stoga vrtić u Vrsaru normalno radi.

-Zaraženi su ili kod kuće u izolaciji, ili u pulskoj bolnici, gdje trenutno nekoliko Covid-pacijenata. Na respiratoru nemamo nikoga. Od tri današnja pozitivna jedan je Austrijanac, a ostali su iz Pule. U cijeloj Istri imamo trenutno 21 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba iz nekoliko mjesta. Što se Poreča tiče imamo tamo 4 pozitivna, te 1 u Taru. U Vrsaru i Funtani nemamo zaraženih. U mjerama samoizolacije nalazi se ukupno 129 osoba, među kojima ima i osoba iz Poreča, Funtane, Vrsara, Tara i drugih mjesta, naglasio je Kozlevac.

Podcrtao je da su svi podaci stožera točni, te da nema govora o namještanju brojaka.  

Na adrese poljoprivrednika poslani novi ugovori vrijedni 25 milijuna kuna

POBIJEDIO ALKOHOL: Osobna priča o uspjehu Damira Matića koji je biciklom krenuo iz Njemačke prema Poreču