in

VRSAR – Svečano otvorena nova dvorana: “Bit će to omiljeno mjesto druženja svih mještana”

Foto Tanja Kocijančić

Općina Vrsar i službeno je dobila novu sportsku dvoranu, najznačajniju kapitalnu investiciju koju su čekale generacije mještana, posebice najmlađi. Radi se o modernom zdanju, smještenom u predjelu Saline, s kojeg puca prekrasan pogled na stari grad. Dvorana je svečano otvorena jučer. Otvaranje je obilježeno skromno, uz manji broj uzvanika zbog poštivanja epidemioloških mjera, a svečano ju je, simboličnim rezanjem vrpce, proglasio otvorenim načelnik Ivan Gerometta.

Dvorana Vrsar – Foto Tanja Kocijančić

-Ne tako davno Vrsar je bio neformalni rekorder po broju ovisnika o teškim drogama u odnosu na broj stanovnika. Učenici osnovne škole su bili stigmatizirani kao problematični prilikom prelaska u srednjoškolski sustav obrazovanja. Danas je situacija potpuno suprotna. Između ostaloga zahvaljujući ulaganju značajnih sredstava, financijskih i materijalnih, u odgoj i obrazovanje djece i mladih, kao što je primjerice izgradnja škole, obnova vrtića, financiranje dopunske nastave u školi, osnivanje i kontinuirano financijsko pomaganje glazbenoj školi, program stipendija i drugo. Danas je kvaliteta programa i rada naše škole poznata i priznata diljem regije. Danas naši učenici i sportaši redovito osvajaju nagrade na raznim natjecanjima, rekao je u prigodnom govoru načelnik Gerometta.

Naglasio je da je izgradnja nove dvorane samo nastavak ulaganja u podizanje kvalitete života i standarda građana.

-Danas na području naše općine djeluje desetak sportskih klubova s više od 500 članova, od kojih dvjestotinjak mladih i djece. To su klubovi koji redovito osvajaju nagrade na lokalnim, regionalnim, nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Izgradnjom ove dvorane omogućeni su im značajno bolji i kvalitetniji uvjeti rada i treniranja, čime će nedvojbeno ostvariti još bolje rezultate. Također, ovom smo investicijom proširili i obogatili turističku ponudu, čime smo stvorili dodatan preduvjet za produljenje turističke sezone i povećanje broja turista, kazao je na otvaranju načelnik.

Dvorana će imati i ambulantu i ljekarnu, pa će se povećati i standard zdravstvenih usluga.

Nov dvorana Saline u Vrsaru – Foto Tanja Kocijančić

-Uvjeren sam da će ovo mjesto postati omiljeno mjesto zabave, susreta i druženja brojnih sadašnjih i budućih generacija, istaknuo je Gerometta neposredno prije rezanja vrpce.

Podsjetimo – u gradnju dvorane uloženo je 42,5 milijuna kuna. Nositelj investicije je općinsko komunalno poduzeće Montraker. Dvorana je financirana iz tri izvora: 20 milijuna iz kredita, 10 milijuna je Općina dokapitalizirala izgradnju, a 12,5 milijuna kuna bila su vlastita sredstva Montrakera koji će gospodariti objektom. Projekt je izradio arhitektonski ured “Gregurević & partneri” iz Zagreba. Izvođač radova bila je križevačka firma Radnik koja je posao dovršila prije ugovorenog roka.

Nov dvorana Saline u Vrsaru – Foto Tanja Kocijančić

Osim sportskog dijela dvorana ima i prostorije za fitness, ambulantu, ljekarnu i kafić. Pored lokalnog i stanovništva susjedne Općine Funtana dvorana će se koristiti i za potrebe turističkog gospodarstva, posebice za pripreme sportaša koji će u zimskim mjesecima boraviti u ovdašnjim hotelima.

Premda je gradnja dvorane u Vrsaru počela krajem 2019., dakle prije proglašenja pandemije, radovi tijekom tog razdoblja nijednom nisu stali.

Dvorana će odmah i u funkciju. Idućeg vikenda, 25. lipnja, Klub ritmičke i estetske gimnastike Galatea iz Funtane organizira svoj 1. Gala kup.

Napisala i snimila Tanja Kocijančić

Nov dvorana Saline u Vrsaru – Foto Tanja Kocijančić
Nov dvorana Saline u Vrsaru – Foto Tanja Kocijančić

Ministarstvo: Nastavak mjera pomoći sektoru vinarstva

HTZ predstavlja hrvatsku turističku ponudu na BMT-u u Napulju