in

VRSAR: U petak ribarska fešta uz dječji morski kutak i sajam istarskih proizvoda

Ribarska fešta - Foto TZ Vrsar

Druga ovogodišnja Ribarska fešta održava se na rivi u Vrsaru u petak, 15. srpnja u 19 sati kada počinje zabavni program uz ponudu ribljih specijaliteta i dječji kutak s radionicama za najmlađe na temu mora i ekologije. 

Ponuda jela

Foto TZ Vrsar
Foto TZ Vrsar

Gourmet ponuda je od ove godine tematizirana na način da svaki štand nudi različita jela pripremljena na bazi jedne namirnice. Ponudu čine šest gourmet punktova tematski podijeljenih na: bijelu ribu, plavu ribu, školjke, fritto misto te lignje i ostale glavonošce.

Ponuđači na ribarskim feštama svoje su kulinarske vještine i recepte usavršavali tijekom zime na radionicama s Davidom Skokom kako bi poboljšali menije, obogatili ih kvalitetnijom ponudom i prilagodili potražnji suvremenih turista gurmana koji su sve prisutniji u strukturi gostiju koji posjećuju Vrsar i Istru. Među novostima koje će posjetitelji ribarske fešte moći kušati su polpete od plave ribe, punjene srdele, pečeni krakovi od hobotnica, pljukanci s kaneštelama i šparugama, kapešante, pedoći, riblja pašteta, riblja salata, salata od folpi i mnoge druge.  

Ribarska fešta - Foto TZ Vrsar
Ribarska fešta – Foto TZ Vrsar

Svi meniji Ribarske fešte su dostupni na web stranici https://infovrsar.com/dogadanja/kalendar-dogadanja/ribarska-festa/

Od ovog će se izdanja u ponudi naći i neizostavno ribarsko jelo – brodet, kojeg će pripremati svaki put drugi ponuđač. Na drugoj će ovogodišnjoj fešti brodet pripremati Roberto Deak na štandu s lignjama, hobotnicama i sipama. 

Dječji kutak i proizvodi domaćih OPG-ova

Ribarska fešta - Foto TZ Vrsar
Ribarska fešta – Foto TZ Vrsar

Ribarska će fešta od ovoga izdanja imati i dječji morski kutak s radionicama na temu mora i ekologije za najmlađe posjetitelje. Radionice u dječjem kutku održat će se od 19.00 do 21.00. Najmlađi gosti pozvani su da se uključe na radionice i animaciju na rivi. 

Za vrijeme manifestacije svoje će proizvode nuditi istarski OPG-ovi, te će se na vrsarskoj rivi naći maslinovo ulje, likeri, rakije, voće i povrće, prirodna kozmetika, proizvodi od drva, lavande i mnogi drugi. 

Program druge Ribarske fešte započinje otvaranjem gastronomskih punktova i radionicama u dječjem kutku već oko 19 sati. Na pozornici će se izmjenjivati SuperCover Band i In Vino Veritas band koji će se pobrinuti za ugodnu atmosferu i dobru zabavu, priopćeno je iz TZ-a.  

Web https://infovrsar.com/dogadanja/kalendar-dogadanja/ribarska-festa/ 

Facebook https://www.facebook.com/VrsarIstria 

INSTA https://instagram.com/vrsarinspires/  

Emil Daus - Foto IDS

Daus: Ipsilon u Plovaniji pretvara se u običnu cestu. Poslao apel hrvatskoj i slovenskoj Vladi

Foto Teatar Naranča

BUJE: “Ljepotica i zvijer” Teatra Naranča u petak – Rezervirajte svoje mjesto!