in

VRSAR: Uvedena zabrana prometa za sva vozila u starogradskoj jezgri

Općina Vrsar usvojila je odluku o zabrani prometa za sva vozila u pješačkoj zoni, odnosno u starogradskoj jezgri. Dakle, zabranjuje se ulazak i zadržavanje svim motornim vozilima počevši od 1. svibnja, što će trajati do 1. listopada ove godine.

Prema Odluci o uređenju prometa na području Općine Vrsar, tj. u članku 21. piše da pješačka zona “Starogradska jezgra” obuhvaća javne površine od ulaza Ulicom Vidikovac Trsine do izlaza kroz Gradska vrata. Pravo ulaska motornim vozilom i zadržavanja maksimalno 60 minuta imaju svi građani za koje se prilikom ulaska u zonu izdaje potvrda sa ispisanim datumom, vremenom ulaska i registarskim brojem koja mora biti istaknuta na prednjem vjetrobranskom staklu.

Trajno odobrenje za ulazak motornim vozilom i parkiranje na javnim površinama unutar pješačke zone starogradske jezgre, mogu ishoditi samo vlasnici vozila sa adresom stalnog prebivališta u starogradskoj jezgri.

Motorna vozila kojima je odobren ulazak u starogradsku jezgru moraju biti označena samoljepljivom oznakom sa serijskim brojem na vidljivom mjestu prednjeg vjetrobanskog stakla. Vlasnici vozila, koji nemaju prijavljeno prebivalište u starogradskoj jezgri, ali posjeduju privatno zemljište namijenjeno za parkiranje ili privatnu garažu imaju pravo ulaska i parkiranja samo na vlastitom posjedu za što se ne izdaje odobrenje ni posebna oznaka.

Osobe s invaliditetom koje imaju prijavljeno prebivalište ili boravište u starogradskoj jezgri a koji nemaju vozilo u svojem vlasništvu posebnim zahtjevom mogu ostvariti pravo zadržavanja unutar starogradske jezgre za jedno vozilo koje se koristi za potrebe njihova prijevoza uz predočenje oznake (odobrenja) pristupačnosti izdanog od nadležnog tijela i potvrde policije o prijavljenom boravištu odnosno dokazu prebivališta.

Za razne manifestacije, snimanja, izvođenje radova uz odobreno građenje i slično moguće je ishoditi dnevno ili tjedno odobrenje za koje korisnik dobiva iskaznicu koja mora istaknuta na prednjem vjetrobranskom staklu.

Na odmorištu Bačva na Ipsilonu sutra pojačana policijska kontrola

TAR: Općina poziva građane da ispune anketu za izradu PROGRAMA UKUPNOG RAZVOJA