in

ZA DAN GRADA: Miro Dodić, Umjetnička škola Poreč i Studio Sonda predloženi za POVELJE 30. APRIL

Umjetnička škola ima puno učenika koji osvajaju nagrade

Porečko Gradsko vijeće na 22. sjednici, koja će se održati u četvrtak 24. travnja, razmatrat će prijedlog da ovogodišnju nagradu povodom Dana grada – POVELJU 30. APRIL – dobiju dugogodišnji predsjednik Uprave IKB-a Miro Dodić, Umjetnička škola Poreč i dizajnerski Studio Sonda iz Vižinade, čiji su suosnivači i kreativni direktori Porečani Jelena Fiškuš i Sean Poropat.

Osim njih, na javni poziv za predlaganje kandidata došla su još dva prijedloga za povelje – za Ante Cukrova i Društvo za podvodne djelatnosti i sportski ribolov Poreč.

Povjerenstvo za utvrđivanje prijedloga za priznanja Grada Poreča preporučuje, kako piše u njihovom zapisniku, da gradonačelnik na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom obilježavanja Dana grada, 30. travnja, Cukrovu i Društvu za podvodne djelatnosti i sportski ribolov uruči zahvalnice.

Miru Dodića je predložio Boćarski klub Istra Poreč zbog njegovih brojnih zasluga, ne samo kao uspješnog bankara i gospodarstvenika, nego i kao humanista, filantropa i osobu koja je vrlo aktivna u društvenom životu grada.

Zbog zasluga u promicanju imena Poreča i brojnih i konstantnih  uspjeha učenika na domaćim i inozemnim natjecanjima porečki IDS je kandidirao Umjetničku školu.

Brojne uspjehe i poslovna dostignuća ima i kreativni dizajnerski Studio Sonda kojeg je za Povelju predložio gradonačelnik Loris Peršurić.

Grupa gradskih vijećnika predložila je Cukrova, prosvjetnog, kulturnog i javnog radnika, dirigenta i organizatora raznih kulturnih manifestacija po kojima je Poreč prepoznat.

Zbog pola stoljeća djelovanja i vrhunskih sportskih dostignuća Društvo za podvodne djelatnosti i sportski ribolov Poreč predložilo je sebe, a spojili bi to s proslavom svog značajnog jubileja.

Inače, u povjerenstvu za gradska priznanja su predsjednik Gradskog vijeća Adriano Jakus, zatim Serđo Rakovac, Nadia Štifanić Dobrilović, Dragan Brenko, Sendi Ritossa Rabar, Dorina Buić i Enio Deković.

Hoće li doista povelje i zahvalnice biti uručene kako je povjerenstvo predložilo, odlučit će na kraju vijećnici idući četvrtak.

VIŽINADA: 27. travnja otvaranje izložbe starijih od 54 godine „UMJETNOST BEZ GRANICA“

POREČKI POŠTAR krao novac iz pošiljki