in

ZA VEĆU SIGURNOST DJECE: Postavljena ograda u Parku Olge Ban

Foto Tanja Kocijančić

Konačno roditelji koji s djecom dolaze u porečki Park Olge Ban mogu odahnuti – nedavno je postavljena žičana ograda prema prometnici. Tako će roditelji moći bezbrižno biti u parku s djecom, bez straha da netko završi na vrlo prometnoj cesti. Park inače koriste i domaći i stranci, i vrlo je posjećen.

Još kada bi se dodala još koja lampadina na mjestu gdje se nalaze dječje sprave, budući da je dosta mračno navečer. Naime, ljeti se roditelji s djecom duže zadržavaju, a postojeća rasvjeta je dosta slaba.

No, to nije jedina zaštitna ograda koju je posljednjih dana Grad Poreč postavio po dječjim igralištima – naime, dobili su ih još i u naseljima Radoši i Dračevac.

Brojne su sitne komunalne aktivnosti koje se odvijaju stalno u režiji gradske uprave – sve na temelju zahtjeva i primjedbi građana, odnosno mjesnih odbora.

Pa su tako, kako doznajemo, na novoj plaži u Špadićima postavljene duže stepenice na ulazima u more, jer su se tamošnji kupači žalili da su za vrijeme oseke stepenice prekratke. Starijima je bio zbog toga otežan ulaz u more.

K tome, postavljena je na toj plaži i rampa, kako više automobili ne bi mogli ulaziti na nju, a obnovljen je i mol u Červar Portu.

Talijanski pjevač UMBERTO TOZZI prvi put u Hrvatskoj nastupa na festivalu Rocks&Stars

FUNTANA: 9. kolovoza otvara se izložba NAIVA U ISTRI