in

Talijanski pjevač UMBERTO TOZZI prvi put u Hrvatskoj nastupa na festivalu Rocks&Stars

Umberto Tozzi, glazbenik i kantautor, nakon pet desetljeća iznimno uspješne karijere diljem svijeta, prvi put nastupa u Hrvatskoj i to na Festivalu Rocks&Stars @ Cave Romane. Koncert se održava 8. kolovoza u prirodnom ambijentu starog rimskog kamenoloma Cave Romane u Vinkuranu s početkom u 21 sat. Umberto Tozzi se smatra jednim od najvećih kantautora talijanske glazbene scene, a svoju je karijeru započeo sa svega šesnaest godina s torinskim rock bandom Off Sound. U dvadeset drugoj godini dobiva i svoje prvo priznanje kao kantautor za pjesmu Un corpo un’anima.

Njegov prvi solistički album Donna amante mia, objavljen je 1976. godine, no već sljedeće godine  objavljuje album È nell’aria…ti amo koji je potpunosti napisan s Giancarlom Bigazzijem, a na kojem se nalazi Ti Amo, jedna od najpoznatijih umjetnikovih pjesama, koja ostaje na vrhu ljestvice više od sedam mjeseci, obarajući prodajne rekorde i naravno osvajajući tadašnji Festivalbar. 1978. objavljuje album Tu koji ponavlja uspjeh prijašnjeg albuma, a njegov hit Gloria s istoimenog albuma objavljen 1979. godine koji možda predstavlja najveći Tozzijev hit lansirao je umjetnika u svjetsku orbitu. Na albumu Gloria radio je s američkim glazbenicima i poznatim aranžerom Gregom Mathiesonom s kojim obnavlja suradnju i u devedesetim na albumu Equivocando. Njegov uspjeh u pet desetljeća iznimno bogate karijere broji se i u preko 70 milijuna prodanih primjeraka.

Tozzi će u očaravajućoj prirodnoj scenografiji starog vinkuranskog kamenoloma pred publikom izvesti svoje najveće hitove, a ulaznice za koncert mogu se kupiti putem prodajnih mjesta Eventima ili eventim.hr mrežnih stranica. Publiku u Vinkuranu očekuje pravi glazbeni spektakl Umberta Tozzija, jednog od najvećih europskih glazbenika poznatog diljem svijeta.

Festival se održava uz podršku Općine Medulin i Turističke zajednice Općine Medulin, a organizatori su Medulinska rivijera i RTL music. Pokrovitelji su predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, Ministarstvo turizma, Ministarstvo kulture, Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica Istarske županije.

PONEDJELJKOM U POREČU: U Vialama lokalni proizvođači nude svoje voće, povrće, maslinovo ulje, lavandu, pršut…

ZA VEĆU SIGURNOST DJECE: Postavljena ograda u Parku Olge Ban