in

Za vikend nevrijeme, a onda prijeti prvi ozbiljan toplinski val

Foto GEORGE DESIPRIS za Pexels - Ilustracija

Period iznadprosječne topline u subotu će nakratko prekinuti hladna fronta. O njoj detaljnije piše Istramet u svojoj trodnevnoj prognozi, te navodi da će svi koji se nadaju konkretnoj kiši u cijeloj Istri ostati razočarani. Suša uzima maha i prema svemu sudeći uzet će svoj danak već u prvoj trećini klimatološkog ljeta.

Nakon nekoliko dana s primjerenijim temperaturama zraka, s prvim danom lipnja očekuje nas izraženo zatopljenje, a prijeti nam i prvi ozbiljan toplinski val i to odmah na početku klimatološkog ljeta. Prodor izrazito vrućeg afričkog zraka mogao bi zahvatiti veći dio jugozapadne i središnje Europe te Balkan. Temperature zraka porasti će iznad prosjeka više od 10 °C, stoga nam prijete i meteorološki ekstremi. Pošto do lipnja ima još nekoliko dana, nadamo se ublažavanju prognoza, o čemu ćemo pisati na portalu idućih dana, najavljuje Istramet.

Donosimo Istrametovu prognozu za petak, subotu i nedjelju.

PETAK – Djelomice sunčano vrijeme. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 14 do 20 °C, dnevne vrijednosti između 27 i 31 °C.

SUBOTA – Djelomice sunčano vrijeme, u drugom dijelu dana i navečer uz mjestimičnu kišu i pljuskove, naročito na sjeveru Istre. Tijekom dana ne očekuju se značajnije količine kiše, međutim u noći na nedjelju kiša će biti češća pojava. Zapuhat će umjerena i jaka bura, na poznatim lokalitetima s i na Kvarneru ponegdje s olujnim udarima. Jutarnje temperature zraka od 15 do 20 °C, dnevne vrijednosti između 23 i 28 °C.

NEDJELJA – Pretežno oblačno vrijeme uz mjestimičnu kišu, naročito u noći i prijepodne. Obilnije količine kiše nisu izgledne. Puhat će umjerena i jaka bura, na poznatim lokalitetima s olujnim udarima. Jutarnje temperature zraka od 11 do 16 °C, dnevne vrijednosti većinom između 19 i 22 °C.

Rogovići - rezanje vrpce na novom igralištu

U Rogovićima svečano otvoreno dječje igralište sufinancirano EU sredstvima

lisice mup policija

Osumnjičen da je ženu opljačkao i ozlijedio